Vind på kalfjället i Jämtlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu införs skärpta råd i Jämtland Härjedalen

Illustration: Corona-virus.

Smittskyddsläkaren i Region Jämtland Härjedalen har tillsammans med Folkhälsomyndigheten beslutat att skärpta allmänna råd ska gälla från den 19 november. Syftet är att minska smittspridning av covid-19.

Besluten innebär i korthet att alla som vistas i Jämtlands län uppmanas att undvika fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med samt att undvika alla resor som inte kan genomföras inom ramarna för rekommendationerna.

Vi vill uppmana alla till ökad eftertanke när det gäller resor då det inte är resan i sig som riskerar att öka smittspridningen. Du får resa tillsammans med dem du bor med under förutsättning att det görs på ett säkert sätt, till exempel genom att alltid hålla avstånd till andra och att träffa så få nya personer som möjligt, säger Micael Widerström som är smittskyddsläkare i Region Jämtland Härjedalen.

Beslutet omfattar också skärpta allmänna råd för arbetsplatser och för verksamheter, som exempelvis butiker och idrottsanläggningar, i Jämtland kring hur de kan bidra till att göra det enklare för alla att följa råden. Exempel på detta är bland annat genom att begränsa antalet besökare vid samma tidpunkt, anpassa öppettiderna och uppmana till hemarbete om det är möjligt.

Beslutet gäller till och med 13 december 2020.

Läs hela pressmeddelandet på Region Jämtland Härjedalens webb Länk till annan webbplats..

Kontakt