Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu söker vi ett nytt hem till en aktiv och trevlig tik

En hundtik som behöver ett nytt hem.

Den här tiken behöver ett nytt hem. Därför söker vi någon som har erfarenhet av hundar sedan tidigare och som är lugn, stabil och tålmodig.

Hon är en godmodig och vänlig hund som blir mycket glad när man engagerar sig i henne. Hon är lättlärd, gillar godis och gör sitt bästa för att vara till lags.

Om vi beslutar att omhänderta ett djur måste vi även besluta vad som ska hända med djuret, exempelvis om det ska säljas. Därför letar vi efter en ny ägare till en tik född i mars 2019. Enligt Jordbruksverkets centrala hundregister är hon registrerad som finsk stövare. Uppgifter finns även om att hon är en blandras mellan finsk stövare och plotthund.

Då hon har blivit illa behandlad av sin tidigare ägare, blir hon ibland rädd och ryggar undan om man håller något i handen. Hon kommer dock fort över sin rädsla och har inte visat någon aggression.

En oslipad diamant

Hon är en något oslipad diamant men kan gå lugnt i koppel stundtals, och har på kort tid lärt sig kommandot ”sitt” och att ta ögonkontakt för att få vidare lov. Hon är nyfiken och glad i andra hundar. Hon går oftast med nosen i backen på promenader och är klart viltintresserad

Länsstyrelsen söker någon som har erfarenhet av hundar sedan tidigare och som är lugn, stabil och tålmodig i sitt sätt. Tiken behöver en trygg livssituation där hon också tillåts få utlopp för sin energi.

Intresserad? Hör av dig per mail ...

Om du känner att detta är något för dig och vill veta mer om tiken, skicka ett mejl till Länsstyrelsen i Jämtland via mailadress: djurskydd.jamtland@lansstyrelsen.se

Ange ”Nytt hem” i ämnesraden när du mejlar och lämna kontaktuppgifter om hur vi når dig så återkommer vi inom kort.

Kontakt

Erika Pekkari

Djurskyddshandläggare

Telefon 010-2253386