Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Fira nationaldagen med oss!

Foto: Lars Johansson/Mostphotos.com

Länsstyrelsen och länets åtta kommuner tycker att Sveriges nationaldag är en viktig dag att fira. Därför har vi tillsammans gjort en film där vi berättar om varför det är viktigt att uppmärksamma 6 juni även när det är besvärliga tider i Sverige.

I år kommer firandet av nationaldagen inte bli som vanligt. Begränsningen för folksamlingar innebär att många planerade evenemang ställts in. Nationaldagsfirandet är ett sådant. Men i stället för att ställa in så ställer vi om! Situationen med Coronasmittan och Covid-19 gör att vi får fira på annorlunda sätt.

Nationaldagen är en viktig dag. Vi firar då allt det goda som vi har i Sverige. Störst av allt är kanske vår frihet och demokrati. Kanske tar vi lite för givet att vi lever i ett fritt land där vi tillsammans bestämmer vilken väg vi ska gå.

Vi i Sverige och hela världen befinner oss som vi alla vet i en mycket speciell situation. Då är det extra viktigt att vi ställer upp för varandra och fortsätter kämpa tillsammans.

I filmen gör vi en resa där vi besöker våra åtta kommuner. Jag hoppas att alla får möjlighet att ta del av nationaldagsfirandet på något sätt, oavsett om du är arbetar eller är ledig.

Jöran Hägglund, landshövding Jämtlands län

Filmen har varit möjlig att göra tack vare ett gott samarbete inom länet och genom att lokala företag har bidragit:

Företag som bidragit till nationaldagsfilm 2020: Diös, Änge chark, Norrlands trähus, Jämtkraft, DeLoitte, Attacus, Persson invest, Octo Wood, Handelskammaren Mittsverige, Pelle Lisa Ägg, Hallströms

Kontakt

Maria Anstett-Rim

Ledningskoordinator