Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Krisberedskapsveckan 2020

Nu startar den årliga krisberedskapsveckan som syftar till att öka människors motståndskraft inför samhällskriser och i värsta fall krig. Årets kampanj genomförs den 11–17 maj och är starkt påverkad av den pågående pandemin.

När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst

Allas insatser, ansträngningar och aktiva bidrag för att hantera krisen är nödvändiga och uppskattade. Insatserna bidrar till att vi bättre kommer att kunna klara oss igenom en svår kris nu och i framtiden.

Vi gör detta tillsammans – myndigheter, regioner, kommuner, organisationer och företag har alla ett stort ansvar, men du som bor här har också ett ansvar. Det är tillsammans som vi klarar det här.

Ett gemensamt hot plockar fram de goda sidorna hos oss människor och stärker oss som samhälle och som kollektiv.

– Syftet med kampanjveckan är också att underlätta för våra kommuner att utveckla sin riskkommunikation. Med bättre kunskap om vilka risker och hot som finns i sitt närområde ökar kommuninvånarnas möjlighet att ta eget ansvar för att minimera konsekvenserna av en kris, säger Nathalie Olander, projektledare för krisberedskap vid Länsstyrelsen Jämtlands län.

Kända artister gör exklusiva hyllningar

I hanteringen av pandemin tar väldigt många människor ett stort eget ansvar. De behöver bli sedda, stärkta och bekräftade. Varje dag klockan 15.00 under Krisberedskapsveckan kommer olika artister att hylla ett initiativ live på Instagram.

Du kan också skicka in en personlig hyllning till någon som du tycker bidrar till krishanteringen till sverigehyllar@msb.se

För att se artisterna uppträda och alla andra hyllningar, går du in på Instagram-kontot @dinsakerhet Länk till annan webbplats.. Instagram behöver laddas ner som app om du vill se detta i telefonen.

Kontakt

Nathalie Olander

Projektledare krisberedskap

Maria Kanka

Beredskapsdirektör