25 sep 2024 klocka 13.00 - 14.30

Hanterar du information på ett säkert sätt?

Illustration

Det finns någon form av information i nästan allt som du gör och det är viktigt att du vet hur du får lagra, använda och dela informationen. Offentliga aktörer behöver känna till sin roll och sitt ansvar inom totalförsvaret där grundläggande kunskap om informationssäkerhet är av stor betydelse.

Länsstyrelserna har i uppdrag att utgöra ett regionalt stöd till kommunerna i deras arbete med den kommunala hälso- och sjukvårdens och socialtjänstens krisberedskap och civilt försvar. Uppdraget benämns ofta kort KHOSS. Som en del i detta uppdrag bjuder Länsstyrelserna i Västerbottens län, Norrbottens län, Västernorrlands län och Jämtlands län in till detta webbinarium.

Under webbinariet kommer informationssäkerhetsstrateg Anders Holgersson på Länsstyrelsen Jämtland att prata om informationssäkerhet och beröra frågor såsom:

  • Omvärldsläget och konsekvenser av ett cyberangrepp.
  • Behov av kontinuitetsplanering för arbetsplatsen. Vi ställer oss frågan "Hur gör vi om..."
  • Verksamhetens anpassning till exempelvis externa krav eller interna och externa styrande processer.
  • Tips och råd för fortsatt arbete.

För vem?

Webbinariet riktar sig framför allt till personer som arbetar inom kommunal hälso- och sjukvård samt socialtjänst i roller som exempelvis chef, verksamhetsutvecklare eller medicinskt ansvarig sjuksköterska. Seminariet riktar sig även till dig som har ett särskilt ansvar för till exempel kontinuitetsplanering och beredskapsfrågor men även andra som vill öka kunskapen om informationssäkerhet inom området.

Anmälan

  • Anmäl dig till webbinariet via Länsstyrelsen i Norrbotten
  • Sista anmälningsdag är torsdag den 19 september.
  • Skype har en begränsning på 250 deltagare. Om ni är flera från samma organisation som vill delta kan ni sitta gemensamt.
  • Arrangörerna förbehåller sig rätten att omfördela platserna vid behov för en jämn geografisk spridning.
  • Länk till seminariet skickas till den angivna e-postadressen senast den 24 september.

Har du frågor eller funderingar kan du höra av dig till Jessica Sundqvist, enheten för samhällsskydd, Länsstyrelsen i Norrbotten. Kontaktuppgifter finns längre ner på sidan.

Var:
Digitalt via Skype
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
19 sep 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 Östersund

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss