01- 07 jul 2024 klocka 00.00 - 00.00

Fäbodveckan i Jämtlands län

Myhrbodarna med kor på bete

Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

För första gången anordnas nu Fäbodveckan i Jämtlands län! Det är ett evenemang som bjuder in dig att utforska fäbodkulturen och ta del av vårt rika kulturarv. Under veckan erbjuds en mängd spännande aktiviteter för alla intressen och åldrar.

Förutom att besöka öppna fäbodar på vackra platser i länet får du möjlighet att lära dig mer om biologisk mångfald och skötsel av skogen vid fäboden. Passa på att vandra i naturen eller delta i föredrag om Fäbodvägen. Upptäck fäbodens olika byggnader och ta del av hur man bygger en trägärdesgård. Lär dig mer om gamla traditioner och det moderna fäbodbrukets betydelse för djurlivet, matproduktionen och skogen som resurs för bete.

Vill du ha en mer avslappnad stund kan du ta en fika eller vara med på stick- och spinnretreat. Varför inte passa på att utforska naturen med en floravandring eller ta del av hur ost och smör görs. Glöm inte heller att besöka fäbodens djur. Oavsett vad du är intresserad av, finns det något för alla att uppleva under Fäbodveckan!

Fäbodveckan är ett samarbete mellan Fäbodföreningen Jämtland Härjedalen, Eldrimner och Länsstyrelsen Jämtlands län. Evenemanget finansieras delvis av kulturmiljöbidrag, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling samt Åtgärdsprogram för hotade arter.

Välkommen till Fäbodveckan!

Program för fäbodveckan i Jämtlands län 1-7 juli 2024

På vissa av aktiviteterna krävs föranmälan.

Logotyper Fäbodveckan
Var:
Fäbodar och platser runt om i länet
Kostnad:
Se programmet för mer information.
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 Östersund

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss