22 nov 2023 klocka 12.10 - 12.55

Dagens rätt: En ny lag om kön

Illustration som illustrerar samhällsdialog. 

Varmt välkommen till Dagens rätt – en seminarieserie om mänskliga rättigheter i kommunal och regional verksamhet. Idag pratar vi om varför det ropas kring en ny lag kring kön.

Mänskliga rättigheter är ett åtagande som rör hela den offentliga förvaltningen. Till stor del förverkligas människors rättigheter i kommunal och regional verksamhet. Med utgångspunkt i granskningen av hur Sverige lever upp till sina åtaganden om mänskliga rättigheter lyfter vi i denna föreläsningsserie upp aktuella utmaningar på lokal och regional nivå.

Seminarieserien genomförs i samverkan mellan Länsstyrelserna i Norrbottens, Västerbottens, Västernorrlands, Gävleborgs och Jämtlands län.

Föreläsare

Temat för den tredje delen av Dagens rätt är "En ny lag om kön" och med oss har vi:

  • Elias Fjellander från RFSL Ungdom deltar och berättar mer om: Vad är könstillhörighetslag och varför behöver vi en ny?
  • Kompletteras med mer information inom kort.

Arrangemanget är del 3 av 3 i seminarieserien Dagens Rätt.

Lunchföreläsningsserien Dagens Rätt

Arrangemanget är en del av seminarieserien Dagens Rätt. I serien uppmärksammar vi frågor med koppling till social hållbarhet och särskilt till mänskliga rättigheter. Vi kommer under året ta upp frågor som rör det regionala och kommunala ansvaret för mänskliga rättigheter samt utmaningarna som finns kring det.

Mer information:

  • Vad? Digitala lunchseminarier om mänskliga rättigheter i kommunal och regional verksamhet
  • Hur? Hämta lunchen, koppla upp dig vid din egen dator och ta del av aktuell kunskap om mänskliga rättigheter och dess utmaningar i Sverige.
  • När? Varje föreläsning är totalt 45 minuter och sker tre torsdagar under hösten 2023: 20/9, 18/10, 22/11 mellan klockan 12:10-12:55.
  • För vem? För den som arbetar i kommun, region, stat, i en förening eller i andra organisationer och företag. Även privatpersoner är välkomna.
  • Var? Föreläsningarna är digitala, arrangeras av länsstyrelserna i norrlänen och varje föreläsning har olika teman.
Logotyper för Länsstyrelserna i Norrbotten, Västerbotten, Jämtland, Västernorrland och Gävleborg.
Var:
Digitalt
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
19 nov 2023

Kontakt

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 ÖSTERSUND

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss