22 sep 2022 klocka 09.00 - 10.30

Hör författaren Peter Alestig: Världen som väntar – vårt liv i klimatförändringarnas Sverige

Sverige håller på att förändras. Det snöar mindre, regnar mer och har blivit varmare. Ändå tänker många svenskar att klimatförändringar är något som drabbar andra människor i andra delar av världen. Så är det inte.

Redan idag har den globala uppvärmningen hotat vår tillgång på mat, gett oss nya sjukdomar och parasiter samt påverkat vår roll i världspolitiken. Och det är förmodligen bara början.

I sin bok ”Världen som väntar” tecknar klimatjournalisten Peter Alestig på ett nyskapande sätt en bild av hur våra liv kommer att påverkas på sätt vi inte kunnat föreställa oss. Hur slår extremvädret mot vår hälsa och ekonomi? Hur ska vi klara energiförsörjningen när fossila bränslen fasas ut? Och hur försvarar vi demokratin när klimatfrågan ställer människor mot varandra?

Peter Alestig (f. 1982) är klimatredaktör på Dagens Nyheter. Han har länge bevakat frågor om klimat och hållbarhet, samt arbetat som Afrikakorrespondent.

NÄR: Torsdag 22 september 2022 kl. 09.00 – 10.30.

FÖR VEM: Du som arbetar inom näringsliv eller i offentlig sektor, klimatanpassningssamordnare, beredskapssamordnare samt övriga berörda tjänstemän och politiker från kommunerna i Jämtlands län samt från Region Jämtland Härjedalen.

ARRANGÖR: Länsstyrelsen i Jämtlands län

Var:
Föreläsningen hålls online. Länk skickas ut per e-post någon dag innan till dig som anmält dig.
Kostnad:
Evenemanget är kostnadsfritt.
Sista anmälningsdag:
21 sep 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 22 september klockan 23.59.

Kontakt

Lars Jonsson

Samordnare hållbar samhällsutveckling

Lina Molin

Samordnare Klimatanpassning