Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

15 sep 2022 klocka 09.00 - 10.30

Frukostwebbinarie: Vikcyklar och webbmöten - hur får vi bort de sista fossila tjänsteresorna?

Glumslövs backar i solnedgång.

Välkommen till ett frukostwebbinarium om olika sätt att minska växthusgas-utsläppen från tjänsteresorna, genom exempelvis mobilitetspooler, klimatsmarta elevresor, smart hantering av tjänstecyklar och goda förutsättningar för webbmöten.

I sammanlagt sju år har sju skånska kommuner arbetat tillsammans för att bli fossilbränslefria med fokus på tunga fordon och arbetsmaskiner, tjänsteresor samt inköp av produkter och tjänster.

Kommunerna har i snitt minskat sina växthusgasutsläpp med 73 procent och nått 98 procent fossilfrihet.

Under tre frukostwebbinarier i höst delar Eslöv, Helsingborg, Höör, Kristianstad, Lund, Malmö och Tomelilla med sig av sina bästa metoder och verktyg för att göra omställningen.

Här får du konkreta tips och ta del av värdefulla erfarenheter och fallgropar att undvika. Seminarierna rustar dig ytterligare för att lyckas med klimatarbetet i en kommun.

Missa inte de andra två webbinarierna:

29 september 9.00-10.30 Hur kan en kommun börja arbeta med klimatsmart konsumtion? Länk till annan webbplats.

13 oktober 9.00-10.30 Fossilfria transporter och entreprenader bortom HVO - eller? Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

NÄR: 15 sept 09:00-10:30

Var:
Digitalt, länk skickas via e-post den 14 september
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
12 sep 2022

Kontakt