Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

16 jun 2022 klocka 17.30 - 21.00

Kvällskurs i konsten att berätta din historia

Skuggan av en person som faller på en laduvägg

Med berättandets kraft kan vi levandegöra och beröra. Kurs för dig som vill utveckla din berättarförmåga.

Med berättandets kraft kan vi levandegöra och beröra. Bra berättande kan vara en del i företagsutvecklingen och kan både skapa mervärden och möjliggöra nya upplevelseprodukter.

För vem?

Kurskvällen vänder sig främst till den som har berättande upplevelsearrangemang som affärsidé. Exempel är kulturguidningar, föreställningar och naturvandringar.

Berättelser som ett mervärde

Kursen är lämplig även för dig som använder berättelser som ett mervärde till andra tjänster. Det kan gälla turridning, matproduktion, camping eller för dig som driver hotell- och restaurangverksamhet.

Kursen utvecklar deltagarens förmåga att berätta enstaka, utvalda fakta som engagerar. Utgångspunkten är vad som passar just dig och är bra för ditt företag.

Program

  • 17.30 Välkommen och presentationsrunda. Elisabeth Grenholm Hägra gård, Dvärsätt berättar om sitt företag med bland annat får och hästar. Hon har även haft verksamhet inom Grön Omsorg på sin gård.
  • 18.00 Grundkurs med Linda Forss – Konsten att berätta din historia.

Paus med fika ingår.

Föreläsning med konkreta exempel

Övning i praktisk tillämpad berättarkonst och smarta berättarknep. Hur blir vi äkta och genuina? Hur hittar vi vårt eget språk och berättelse så att det inte bara blir ord ...

Berättandet kan vara både muntligt och skriftligt. För den som vill kan det bestå också av dramatiserat berättande.

Det finns många sätt att berätta, och många platser att berätta på. Exempel är hemsidor, produkter, appar och i möten med gäster eller kunder.

Kursledare

”Konsten att berätta din historia” leds av Linda Forss. Hon har erfarenheter av affärsdrivet arbete med kultur- och upplevelsearrangemang och har jobbat med produktioner med berättande i fokus.

Anmälan och frågor

Anmälan till kursledaren Linda Forss senast 9 juni, linda@forsslivs.se eller 073-291 00 18. Max antal 10 stycken. Ange även eventuella allergier.

Arrangör

Linda Forss, Forsslivs och Elisabeth Grenholm, Hägra Gård i samverkan med Länsstyrelsen Jämtlands län.

Välkommen till en spännande kväll!

Europeisk jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
VAR:
Hägra Gård, Dvärsätt
KOSTNAD:
500 kronor exklusive moms.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
09 jun 2022

Kontakt

Eva Jonsson

Projektledare, Landsbygdsenheten