Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

14 okt 2021 klocka 10.00 - 15.00

Har du koll på cannabis?

En person som tittar in i kameran. Foto: Camilla Zilo

Varmt välkomna till en heldag om cannabisförebyggande arbete i Jämtlands län.

En dag om cannabisförebyggande arbete i länet

För femte året i rad arrangeras denna uppskattade konferens för alla som arbetar eller vill arbeta cannabisförebyggande med ungdomar inom skolan, fritids, föreningsliv, kyrkan med flera. I år sätter vi fokus på verktyg för att stoppa spridningen av cannabis.

Vi vill bidra till en gemensam kunskapsbas om cannabis i Jämtlands län och hitta områden där vi kan hjälpas åt att arbeta förebyggande mot cannabis.

Är denna dagen något för dig?

Ja, om du är en person som möter ungdomar i ditt arbete eller en person som önskar att arbeta eller möjliggöra arbete med cannabisförebyggande frågor. Då är du rätt person för denna dag.

I år finns möjligheten att delta antingen fysiskt på plats eller digitalt, via Zoom. Ange vilket typ av deltagande du önskar i din anmälan. De fysiska platserna är begränsade.

Välkommen till en spännande dag!

10.00-10.10 Välkommen

10.10-10.30 Hur ser drogvanorna ut bland våra ungdomar?
Vi får en nulägesbild utifrån olika undersökningar och statistiska underlag samt en inblick i kommande insatser.

10.30-11-10 Föräldraskola på nätet.
Annie Åkerlund Polisen, Jämtland Härjedalen
Polisen i Jämtlands län har tagit fram och lanserat en föräldraskola vars syfte är att göra vuxna uppmärksamma på bland annat ungas drogbruk.

11.10-11.25 PAUS

11.25-12.00 Droger på posten, hur vi kan arbeta förebyggande?
Ulrika Viklund, brottsförebyggande samordnare på Länsstyrelsen i Västernorrland och projektledare för arbetet Tillsammans mot nätdroger
Postlagen har hittills hindrat personer som hanterar brev att tipsa polisen om misstänkt narkotika i försändelser. Nu finns ett förslag som innebär lättnader i denna lagstiftning. Vad innebär det för det förebyggande arbetet och hur mycket narkotika skickas via postflödet?

12.00-13.00 LUNCH

13.00-13.45 Hur kan vi prata med vårdnadshavare om cannabis?
Therese Räftegård Färggren, ANDTS samordnare, Länsstyrelsen i Jämtlands län
Erfarenhetsutbyte kring hur vi kan använda de verktyg som finns för att exempelvis informera och prata med vårdnadshavare om cannabis.

13.45-14.00 PAUS

14.00-14.30 Berättelser från verkligheten
Vi får ta del av en sann och verklig historia om cannabis och dess konsekvenser för brukare och dennes familj och vänner.

14.30-15.00 Avslutande frågestund

Med reservation för ändringar.

Var:
Mittuniversitet, Östersund Sal F234 eller digitalt via Zoom.
Länk skickas ut i god tid till dig som anmält dig.
Kostnad:
Ingen kostnad.
Sista anmälningsdag:
07 okt 2021

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress nedan för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Men också så vi kan skicka ut en webblänk.

Kontakt

Therese Räftegård Färggren

ANDTS-samordnare