Vind i kombination med snöfall på kalfjället i Jämtlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

17 nov 2021 klocka 09.00 - 15.30

Robusta betaltjänster i norr – heldagskonferens 17 november

Pengar ur en bankomat. Foto: mostphotos.se

Vilka konsekvenser får vi i norra Sverige och övriga landet om betalsystemet slutar att fungera? Hur agerar du och din organisation, och hur förväntar du dig att andra organisationer agerar för att din organisation ska fungera?

Oavsett vad som händer kan vi inte se de grundläggande betaltjänsterna (kontantuttag, dagskasseinsättning, betalningsförmedling) som en isolerad företeelse.

Dagen kommer att synliggöra beroende- och händelsekedjor med direkta kopplingar till den grundläggande kommersiella servicen (dagligvaror, drivmedel, post/paket, apotek, grundläggande betaltjänster) som påverkar våra invånare.

Syfte

Dagen är av kunskapshöjande karaktär. Konferensen vill synliggöra problemställningar, konsekvenser i samhället, roller, mandat och ansvar i och mellan olika organisationer vid en samhällsstörning.

Målet

Efter denna dag ska du ha skapat dig en större förståelse om vad som händer i samhället och vilken roll du har vid en störning i betalsystemet.

Det långsiktiga målet med dagen sätter du och din organisation själv. Hur ser det ut i din organisation idag? Var vill ni befinna er utifrån de förutsättningar som råder och hur jobbar ni för att stärka helheten i samhället? Med andra ord – hur ser din prioritering ut?

Samarrangemang

Konferensen leds av moderator Annelie Lanner som tillsammans med fyra paneler i Jämtlands, Västernorrlands, Västerbottens och Norrbottens län skapar en levande dialog kring ämnet för dagen.

Grunden för diskussionerna skapas av de tre föreläsarna Joeri van Laere, lektor vid Högskolan i Skövde, Ragnar Olofsson, utredningssekreterare i Betalningsutredningen, samt Veronica Strandh, forskare vid Umeå universitet.

Konferensen är ett arrangemang i samverkan med de fyra nordligaste länsstyrelserna i Jämtlands, Västernorrlands, Västerbottens och Norrbottens län.

Läs programmet Pdf, 195.9 kB.

Observera sista anmälningstid

Anmälningstiden går ut klockan 17.00 den 15 november.

Var:
Konferensen kommer att genomföras digitalt. Länk och praktisk information kommer att skickas ut i god tid till dig som anmält dig.
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
15 nov 2021

Kontakt

Tommy Sjöling

Regional samordnare för grundläggande betaltjänster