Publiceringsdatum: 9 januari 2019

SMHI nedgraderar varning till klass 1 för Jämtlands län

Foto: Mostphotos.com

Det oväder som drog in över länet under fredagen har nu lugnat sig något och därför blivit nedgraderat till en klass 1-varning av SMHI.

Under fredag kväll väntas vinden minska i styrka men det råder fortsatt hård vind över länet med snöfall och risk för drivbildning främst i fjällen.

På grund av vädervarningen har ett antal organisationer haft regionala samverkansmöten för att få mer information om situationen och eventuellt uppkomna problem. Under fredag eftermiddag kan läget sammanfattas med att vissa verksamheter har ställts in (till exempel skolskjutsar), några vägar har tillfälligt stängts och i några områden förekommer elavbrott samt problem med mobiltelefonin. Inga stora händelser har rapporterats.

Följ väderläget

För mer information kan du lyssna på Sveriges radio P4 Jämtlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och följa väderutvecklingen på SMHI:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ta det lugnt i trafiken

Med anledning av väderläget uppmanar Trafikverket alla trafikanter att ta god tid på sig i trafiken och att anpassa körsätt efter väder och väglag. Flera mindre vägar i fjällkedjan kan påverkas. Kolla avstängningar och väderläge på Trafikverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besiktning av ledningar

När stormen lugnat sig vidtar efterarbetet. Vissa kraftbolag kan komma att besiktiga delar av elnätet runt om i länet. Detta kan innebära lågt flygande helikoptrar.

Svar på frågor om stormar och oväder

På webbplatsen krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns Myndigheternas svar på vanliga frågor om stormar och oväder.

DinSäkerhet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer information om hur du kan förbereda dig för en storm.

Information in English

Storm-force Warning for Parts of Jämtlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Storm warning for the mountainslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kontakt