03 feb 2020 klocka 17.00 - 21.00

Konsten att berätta din historia –
på Kaki AB i Åre

Foto: Linda Forss

Foto: Linda Forss

Länsstyrelsen ordnar kurskvällar för den som vill utveckla sin berättarförmåga. Bland annat i Åre.

Med berättandets kraft kan vi levandegöra och beröra. Bra berättande kan vara en del i företagsutvecklingen och kan både skapa mervärden och möjliggöra nya upplevelseprodukter.

Kurskvällen vänder sig främst till den som har berättande upplevelsearrangemang som affärsidé. Exempel är kulturguidningar, föreställningar och naturvandringar. Kursen utvecklar deltagarens förmåga att berätta enstaka, utvalda fakta som engagerar. Utgångspunkten är vad som passar just dig och är bra för ditt företag.

Kursen är lämplig även för dig som som använder berättelser som ett mervärde till andra tjänster. Det kan gälla turridning, matproduktion, camping eller för dig som driver hotell- och restaurangverksamhet. Kursen utvecklar förmågan att använda smarta berättarknep som berör.

”Konsten att berätta din historia” leds av Linda Forss. Hon har erfarenheter av affärsdrivet arbete med kultur- och upplevelsearrangemang och har jobbat med produktioner med berättande i fokus.

Linda erbjuder även rådgivning, individuellt och i grupp, via besök, telefon eller Skype. Pris: 276:- per timme.

Föreläsningsinslag med konkreta exempel

Övning i praktisk tillämpad berättarkonst och smarta berättarknep. Hur blir vi äkta och genuina? Hur hittar vi vårt eget språk och berättelse så att det inte bara blir ord ...

Berättandet kan vara både muntligt och skriftligt. För den som vill kan det också bestå av dramatiserat berättande. Det finns många sätt att berätta, och många platser att berätta på. Exempel är hemsidor, produkter, appar och i möten med gäster eller kunder. Läs mer på forsslivs.se

Anmälan

Anmälan görs på mejl till eva.b.jonsson@lansstyrelsen.se, senast den 30 januari.

OBS! Max 20 platser. Ange om du önskar specialkost.

Välkommen till en spännande kväll!

Program (med reservation för ändringar)


17.00–17.30 Välkommen och presentationsrunda. Katti Kinnander, Kaki AB, driver nätverket Åre Tjejföretagare kommer och berättar om sin verksamhet.


17.30–21.00 Grundkurs med Linda Forss – Konsten att berätta din historia.Kursen anordnas i samverkan med Kaki AB i Åre.

VAR: Kaki AB, Årevägen 74, Åre

KOSTNAD: 500 kronor (Fika ingår)

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 30 jan 2020

Kontakt

Eva Jonsson

Projektledare, Landsbygdsenheten