26 nov 2019 klocka 12.00 - 17.00

Konsten att berätta din historia –
på Fridbacka gård i Torvalla by

Foto: Petter Björnsson

Foto: Petter Björnsson

Länsstyrelsen ordnar kursdagar för den som vill utveckla sin berättarförmåga. Denna gång i Torvalla by.

Med berättandets kraft kan vi levandegöra och beröra. Bra berättande kan vara en del i företagsutvecklingen och kan både skapa mervärden och möjliggöra nya upplevelseprodukter.

Kursdagen vänder sig främst till den som har berättande upplevelsearrangemang som affärsidé. Exempel är kulturguidningar, föreställningar och naturvandringar. Kursdagen utvecklar deltagarens förmåga att berätta enstaka, utvalda fakta som engagerar. Utgångspunkten är vad som passar just dig och är bra för ditt företag.

Kursen är lämplig även för dig som som använder berättelser som ett mervärde till andra tjänster. Det kan gälla turridning, matproduktion, camping eller för dig som driver hotell- och restaurangverksamhet. Kursen utvecklar förmågan att använda smarta berättarknep som berör.

”Konsten att berätta din historia” leds av Linda Forss. Hon har erfarenheter av affärsdrivet arbete med kultur- och upplevelsearrangemang och har jobbat med produktioner med berättande i fokus.

Linda erbjuder även rådgivning, individuellt och i grupp, via besök, telefon eller Skype. Pris: 276:- per timme.

Föreläsningsinslag med konkreta exempel

Övning i praktisk tillämpad berättarkonst och smarta berättarknep. Hur blir vi äkta och genuina? Hur hittar vi vårt eget språk och berättelse så att det inte bara blir ord ...

Berättandet kan vara både muntligt och skriftligt. För den som vill kan det också bestå av dramatiserat berättande. Det finns många sätt att berätta, och många platser att berätta på. Exempel är hemsidor, produkter, appar och i möten med gäster eller kunder. Läs mer på forsslivs.se.

Vägbeskrivning

Torvalla by ligger cirka sju kilometer söder om Östersund. Kör gamla E14 mot eller från Brunflo, och parkera på den stora parkeringen vid Furuparken. Därifrån promenerar du rakt över vägen och fortsätter ner på gårdsvägen till Torvalla by 220. Det finns plats för ett fåtal bilar inne på gårdsplanen för de som av någon anledning behöver parkera nära.

Anmälan

Anmälan görs på mejl till eva.b.jonsson@lansstyrelsen.se, senast den 22 november.

OBS! Max 15 platser. Ange om du önskar specialkost.

Välkommen till en spännande dag!

Program för dagenPDF

Program (med reservation för ändringar)


12.00 Lunch. Presentationsrunda och information från Länsstyrelsen.


13.00 Christine Olsén berättar om sitt företagande på Fridbacka gård inom hälsa med bland annat yogakurser.


13.30–17.00 Grundkurs med Linda Forss – Konsten att berätta din historia.
Kort fikapaus under eftermiddagen.


VAR: Fridbacka gård, Torvalla by 220

KOSTNAD: 500 kronor

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 04 nov 2019

Kontakt

Eva Jonsson

Projektledare, Landsbygdsenheten