02 okt 2019 klocka 12.00 - 17.00

Konsten att berätta din historia – Nysäterns fjällgård, Härjedalen

Inspirations- och kursdag om att berätta historier så att de berör och skapar mervärden för din verksamhet.

Med berättandets kraft kan vi levandegöra och beröra. Bra berättande kan vara en del i företagsutvecklingen och kan både skapa mervärden och möjliggöra nya upplevelseprodukter.

Kursdagen vänder sig både till dig som har berättande upplevelsearrangemang som affärsidé. Exempel är kulturguidningar, föreställningar och naturvandringar.

Berättelser som ett mervärde

Kursen är lämplig även för dig som som använder berättelser som ett mervärde till andra tjänster. Det kan gälla turridning, matproduktion, camping eller för dig som driver hotell- och restaurangverksamhet. Kursen utvecklar deltagarens förmåga att använda smarta berättarknep som berör.

Kurs med Linda Forss

”Konsten att berätta din historia” leds av Linda Forss. Hon har erfarenheter av affärsdrivet arbete med kultur- och upplevelsearrangemang och har jobbat med produktioner med berättande i fokus.

Nysäterns fjällgård ligger vid porten till Sonfjällets nationalpark. Där driver Marika Kaspergård med familj fäbodcafé, stuguthyrning och tunnbrödbageri. De anordnar även beställda luncher och personalmiddagar. Sommartid har familjen fäbodbete med olika djur som hästar, kor, får, getter och höns.

Välkommen till en spännande dag!

Program

12.00 Lunch. Fisksoppa med nybakt tunnbrödklening, alternativt tunnbrödklening med rökt älgröra och sallad eller Nysäterns favorit – räkvåfflan.

13.00 Marika berättar om Nysäterns fjällgård och hur hon använder sig av berättande i sin verksamhet.

13.30–17.00 Grundkurs med Linda Forss – Konsten att berätta din historia. Läs mer på www.forsslivs.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kort fikapaus under eftermiddagen.

Kursdagen utvecklar deltagarens förmåga att berätta enstaka, utvalda fakta som engagerar. Utgångspunkten är vad som passar just dig och är bra för ditt företag.

Föreläsningsinslag med konkreta exempel

Övning i praktisk tillämpad berättarkonst och smarta berättarknep. Hur blir vi äkta och genuina? Hur hittar vi vårt eget språk och berättelse så att det inte bara blir ord ...

Berättandet kan vara både muntligt och skriftligt. För den som vill kan det också bestå av dramatiserat berättande. Det finns många sätt att berätta.

Det finns många platser att berätta på. Exempel är hemsidor, produkter, appar och i möten med gäster eller kunder.

Läs mer på forsslivs.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vägbeskrivning

Nysätern ligger mitt i Härjedalen. Kommer man från öster: sväng vänster i Linsell och sen höger mot Råndalen 30 kilometer. Sväng sedan höger i Råndalen (mot Hede) i cirka 6 kilometer. följ sen skyltar.

Den som kommer från Hede följer nationalparkskyltarna i 19 kilometer.

Boende

Övernattningsstugor finns på gården för den som vill eller behöver sova över. Kostnad: 350 kronor per natt.

Med reservation för ändringar.

Anmälan

Till Eva Jonsson på eva.b.jonsson@lansstyrelsen.se eller 010-225 33 55 senast den 1 oktober. Ange om du önskar specialkost.

OBS! Max 20 platser.

Arrangör

Länsstyrelsen Jämtlands län i samabete med Hede Företagargrupp.

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på www.lansstyrelsen.se/dataskyddlänk till annan webbplats

VAR: Nysäterns fjällgård

KOSTNAD: 500 kronor

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 01 okt 2019

Kontakt

Eva Jonsson

Projektledare, Landsbygdsenheten