26 sep 2019 klocka 12.00 - 17.00

Konsten att berätta din historia

Välkommen till en kursdag för den som vill utveckla sin berättarförmåga. Med berättandets kraft kan vi levandegöra och beröra. Bra berättande kan vara en del i företagsutvecklingen och kan både skapa mervärden och möjliggöra nya upplevelseprodukter.

Kursdagen vänder sig främst till den som har berättande upplevelsearrangemang som affärsidé. Exempel är kulturguidningar, föreställningar och naturvandringar.

Berättelser som ett mervärde

Kursen är lämplig även för dig som som använder berättelser som ett mervärde till andra tjänster. Det kan gälla turridning, matproduktion, camping eller för dig som driver hotell- och restaurangverksamhet. Kursen utvecklar deltagarens förmåga att använda smarta berättarknep som berör.

Kurs med Linda Forss

”Konsten att berätta din historia” leds av Linda Forss. Hon har erfarenheter av affärsdrivet arbete med kultur- och upplevelsearrangemang och har jobbat med produktioner med berättande i fokus.

Monica och Mats Jakobsson kommer att berätta om sin gård i Brynje, och hur de använder berättandet i sin verksamhet. De driver ett företag med skiftande verksamhet. Monica och Mats har dikor, gårdscafé med hembakt bröd samt B&B.

Välkommen till en spännande dag!

Program

13.00 Lunch. Monicas tallavssoppa, bröd och efterrätt.

13.00–13.30 Monica och Mats berättar om hur de utvecklat sin gård och hur de använder berättandet i sin verksamhet.

13.30–17.00 Kurs med Linda Forss – Konsten att berätta din historia.

Kort fikapaus under eftermiddagen.

Kursdagen utvecklar deltagarens förmåga att berätta enstaka, utvalda fakta som engagerar. Utgångspunkten är vad som passar just dig och är bra för ditt företag.

Föreläsningsinslag med konkreta exempel

Övning i praktisk tillämpad berättarkonst och smarta berättarknep. Hur blir vi äkta och genuina? Hur hittar vi vårt eget språk och berättelse så att det inte bara blir ord...

Berättandet kan vara både muntligt och skriftligt. För den som vill kan det bestå också av dramatiserat berättande. Det finns många sätt att berätta.

Det finns många platser att berätta på. Exempel är hemsidor, produkter, appar och i möten med gäster eller kunder.

Läs mer på forsslivs.selänk till annan webbplats

Vägbeskrivning

Åk väg 87 från Östersund mot Stugun cirka 15 kilometer. Sväng höger mot Brynje (Det står Brynje 4 på skylten) mittemot vägen till Bringåsen. Åk ytterligare cirka tre kilometer. Ta första vägen ner till vänster. Därefter är det andra gården på höger sida.

Boende

Det finns fyra sovplatser på gården om någon vill sova över. Kostnaden är 395 kronor per natt och person inklusive frukost. Kursen kommer delvis att hållas utomhus, vid bra väder.

Med reservation för ändringar.

Anmälan

Skicka din anmälan till eva.b.jonsson@lansstyrelsen.se senast den 23 september. Ange om du önskar specialkost.

OBS! Max 20 platser.

Arrangör

Länsstyrelsen Jämtlands län

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på www.lansstyrelsen.se/dataskyddlänk till annan webbplats

VAR: Fru Julianas gårdscafé i Brynje, Kyrkås.

KOSTNAD: 500 kronor

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 23 sep 2019

Kontakt

Eva Jonsson

Projektledare, Landsbygdsenheten