Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Förlängt öppethållande för skoterkörning

Snöskoter i fjällmiljö

Foto: Länsstyrelsen Jämtlands län

Under påsken och följande påsklovsvecka är det många som ger sig ut till fjälls på skidor och skoter. Samtidigt återvänder även samebyarnas renar till fjällen i allt större antal.

Länsstyrelsen har i dag efter samråd med berörda samebyar fattat beslut om att i år förlänga skoterkörning på statens allmänna skoterleder inom Oviks- och Anarisfjällen, Oldfjällen samt delar av Frostviken till och med den 24 april. Observera att beslutet inte gäller för Sylarna, Helags och Offerdalsfjällen.

I det länkade beslutet nedan finns förteckning och kartor över de aktuella lederna samt motivering till beslutet.

Se beslutet för kartor och mer information Pdf, 1.4 MB.

Förutsättningar för fortsatt skoterkörning är att skoterförare håller sig till lederna och visar hänsyn till renarna – håll nere hastigheten och håll avstånd om du möter renar. Lederna kan komma att stängas med kort varsel om förutsättningarna förändras och störningen för rennäringen blir för stor.

Snöläget på lederna är överlag bra men på vissa leder i västra Jämtland är snötäcket tunt. Plusgrader och sol kan snabbt skapa barmarksfläckar. Vi vill påminna om att snöskoter bara får köras på väl snötäckt mark!

I vår interaktiva karta Motortrafik i naturen Jämtlands län Länk till annan webbplats. kan du se aktuell information om allmänna skoterleder och regleringsområden.

Lätta på gasen och visa hänsyn till varandra och djurlivet!

Kontakt

Länsstyrelsen Jämtlands län

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 ÖSTERSUND

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss