Illustration av ett coronavirus i närbild.

Nya pandemirestriktioner från den 12 januari

Smittspridningen i landet ökar kraftigt och läget inom hälso- och sjukvården är mycket ansträngt. Därför har regeringen infört skärpta smittskyddsåtgärder som verksamheter måste vidta för att förhindra smittspridning.

KALENDER

Burning Wood Pellets. Wood pellets are a type of wood fuel.

Miljö och vatten

Stöd för klimatinvesteringar

Har du en idé som kan minska samhällets klimatpåverkan? Den 10-28 februari startar årets första omgång för ansökningar till Klimatklivet.

Foto: Mostphotos

Vädervarningar från SMHI

SMHI:s system för vädervarningar baseras på vilka konsekvenser de kan få. Klicka vidare till SMHI:s webbplats för att se om någon varning har utfärdats för Härjedalen eller Jämtland just nu.

Hand som håller i röstsedel.

Bo och leva

Val 2022: I höst är det dags att rösta igen

Riksdagvalet i Sverige 2022 kommer att äga rum söndagen den 11 september. Då genomförs även val till kommun- och regionfullmäktige.

bild på blomsterlupiner vid vägkant

Samhälle

Så får du köra i terrängen

Normalt får du inte köra med motorfordon i terrängen. Det skulle störa djur och slita på naturen för mycket. Men det finns undantag. Här kan du läsa om vad som gäller.

Illustration, miljöfarlig verksamhet

Miljö och vatten

Miljöfarlig verksamhet

Miljöfarlig verksamhet kan medföra störningar för människors hälsa eller miljön. Kontrollera först om du behöver söka tillstånd eller göra en anmälan.

Coronaviruset

Samhälle

Om covid-19

Här hittar du samlad information om länsstyrelsens arbete med anledning av den pågående coronapandemin. Följ myndigheternas råd. Skydda dig och andra från smittspridning. Tillsammans hjälps vi åt.

NYHETER

 • 2022-01-19

  Nu måste ni vara försiktiga ute på vinterlederna

  Oväder har skapat stora problem på vissa vinterleder.
 • 2022-01-05

  Mycket kraftig spridning av coronaviruset

  Fler än 2 000 nya fall av covid-19 registrerades i länet under nyårsveckan. Det är den högsta siffran sedan pandemin börja...
 • 2021-12-22

  Skärpta restriktioner för verksamheter

  Den 23 december skärps kraven på de åtgärder som verksamheter behöver göra för att motverka spridning av covid-19 viruset....