Spara energi

Vi står inför en utmanande vinter med höga elkostnader. Läs mer om vad olika myndigheter gör och vad du själv kan göra för att minska din energianvändning.

KALENDER

höns-tupp-kyckling

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket

Producenter inom animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Samhälle

Brandrisk och eldningsförbud

Det är alltid du som eldar som är ansvarig för att det sker på ett säkert sätt. Håll koll på vad som gäller just nu på den plats där du befinner dig.

Miljö och vatten

Sök stöd för klimatinvesteringar

Den som har en smart idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan kan söka pengar från flera olika källor. Missa inte chansen!

Prästkragar i grönt gräs

Natur och landsbygd

Lokala naturvårds-satsningen (LONA)

Du som arbetar på en kommun kan ansöka om bidrag för projekt inom naturvård, friluftsliv och folkhälsa. Det finns även möjlighet att ansöka om bidrag för våtmarksprojekt och pollineringsprojekt.

Hand som håller i röstsedel.

Bo och leva

Val 2022

Riksdagsvalet i Sverige 2022 ägde rum söndagen den 11 september.

bild på blomsterlupiner vid vägkant

Samhälle

Motortrafik i naturen

Från och med den 1 maj 2022 gäller krav om förarbevis för att köra vattenskoter. Tänk på att du endast får köra i allmänna farleder och på särskilt utpekade platser.

NYHETER

 • 2022-11-28

  Nu söker en trevlig papegoja ett nytt hem

  En snäll blåpannad amazonpapegoja söker nu någon som vill öppna sitt hem för honom. Han är cirka 30 år gammal. Arten kan b...
 • 2022-11-22

  Vi uppmärksammar årets samiska näringslivs-event i Östersund

  Den 24 november invigs årets samiska näringslivs-event i Östersund. Det arrangeras torsdag, fredag och lördag. Det uppmär...
 • 2022-11-21

  Två nymfparakiter söker nytt hem

  Två nymfparakiter söker nytt kärleksfullt hem! Det är en hona och en hane och båda är omkring 20 år, så de har några år på...