Brandrisk och eldningsförbud

Under sommaren kan det periodvis vara stor brandrisk och eldningsförbud kan råda. Ta alltid reda på om det är eldningsförbud i området innan du tänder en eld i skog och mark. Här kan du få tips och råd om hur du eldar på ett säkert sätt samt information om vad som gäller kring eldningsförbud.

KALENDER

 • 19 20 aug 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Länsstyrelsen Gävleborg på Mittia mässan Mittia mässan arrangeras för aktiva inom jordbruk, skogsbruk, djurhållning och relaterad entreprenad. Välkommen att ta del av Länsstyrelsens tre seminarier under dessa dagar.

  Anmäl dig här – senast 19 augusti

 • 22 aug 2022 Klocka som ikon 10.30 - 14.00
  Fältdag - Spannmål, fågelskrämmor och fältkanter i Ragunda Länsstyrelsen bjuder in lantbrukare till en fältdag i samverkan med LRFs lokalavdelning i Ragunda. Välkommen!

  Anmäl dig här – senast 18 augusti

 • 23 24 aug 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Grundkurs för skydd mot otillbörlig informationspåverkan Pålitlig information är ett måste i en krissituation. Det kan illvilliga aktörer försöka störa för att sänka vår försvarsvilja och tilltro till samhället. Den nybildade Myndigheten för psykologiskt fö...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 23 aug 2022 Klocka som ikon 13.00 - 14.00
  Information och rådgivning om Klimatklivet Har du en idé om en fysisk investering för att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan du söka pengar från Klimatklivet. Vi erbjuder nu information och rådgivning för just dig.

  Anmäl dig här – senast 21 augusti

Samhälle

Brandrisk och eldningsförbud

Det är alltid du som eldar som är ansvarig för att det sker på ett säkert sätt. Håll koll på vad som gäller just nu på den plats där du befinner dig.

höns-tupp-kyckling

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket

Producenter inom animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Miljö och vatten

Sök stöd för klimatinvesteringar

Den som har en smart idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan kan söka pengar från flera olika källor. Missa inte chansen!

Prästkragar i grönt gräs

Natur och landsbygd

Lokala naturvårds-satsningen (LONA)

Du som arbetar på en kommun kan ansöka om bidrag för projekt inom naturvård, friluftsliv och folkhälsa. Det finns även möjlighet att ansöka om bidrag för våtmarksprojekt och pollineringsprojekt.

Hand som håller i röstsedel.

Bo och leva

Val 2022: I höst är det dags att rösta igen

Riksdagvalet i Sverige 2022 kommer att äga rum söndagen den 11 september. Då genomförs även val till kommun- och regionfullmäktige.

bild på blomsterlupiner vid vägkant

Samhälle

Motortrafik i naturen

Från och med den 1 maj 2022 gäller krav om förarbevis för att köra vattenskoter. Tänk på att du endast får köra i allmänna farleder och på särskilt utpekade platser.

NYHETER

 • 2022-08-11

  Säkerhetsläget i länet vecka 32

  Länets aktörer rapporterar fortsatt låg påverkan av kriget i Ukraina.   Antalet inrapporterade fall av covid-19 fortsätter dock att öka. Och bemanningsläget är fortfarande utmanande, berättar Region Jämtland-Härjedalen vecka 32.
 • 2022-08-11

  Bostadsmarknadsanalys visar på stora skillnader inom länet

  Pandemin har bidragit till en ojämn utveckling på länets bostadsmarknad. Medan det blivit ett ökat tryck på bostäder i til...
 • 2022-08-10

  Marita pratade om landsbygdens värde på Husdjursdagen

  - Tack för att jag får den stora äran att vara med och inviga Husdjursdagen. Det sa landshövding Marita Ljung då hon delto...
 • 2022-08-09

  Nu öppnar ansökan om krisstöd för animalie- och växthussektorn

  Från och med idag, den 9 augusti, kan du som är producent inom animalie- och växthussektorn söka krisstöd för ökade kostna...