Aktuella varningsmeddelanden i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Brandrisk och eldningsförbud

Under sommaren kan det periodvis vara stor brandrisk och eldningsförbud kan råda. Ta alltid reda på om det är eldningsförbud i området innan du tänder en eld i skog och mark. Här kan du få tips och råd om hur du eldar på ett säkert sätt samt information om vad som gäller kring eldningsförbud.

KALENDER

 • 05 jul 2022 Klocka som ikon 10.00 - 16.00
  Lieslåtterkurs i Alsen 5 juli Välkommen med på en heldagskurs 5 juli där du lär dig slå med lie, där både du och lien kan bli riktigt vassa!

  Anmäl dig här – senast 1 juli

 • 08 jul 2022 Klocka som ikon 10.00 - 16.00
  Lieslåtterkurs i Ope 8 juli Välkommen på en heldagskurs 8 juli i Ope. Du lär dig slå med lie och både du och lien kan bli riktigt vassa!

  Anmäl dig här – senast 1 juli

 • 11 jul 2022 Klocka som ikon 18.30 - 21.00
  Fältvandring i spannmål med mera Länsstyrelsen bjuder in till fältvandring med erfarenhetsutbyte, tillsammans med den försöksansvarige på Torsta Lars Tirén, växtodlingsrådgivare från Hushållningssällskapet Sigrid Tirén och Lina Norrl...

  Anmäl dig här – senast 8 juli

 • 22 aug 2022 Klocka som ikon 10.30 - 14.00
  Fältdag - Spannmål, fågelskrämmor och odlingsrösen i Ragunda Länsstyrelsen bjuder in lantbrukare till en fältdag i samverkan med LRFs lokalavdelning i Ragunda. Välkommen!

  Anmäl dig här – senast 18 augusti

Samhälle

Brandrisk och eldningsförbud

Det är alltid du som eldar som är ansvarig för att det sker på ett säkert sätt. Håll koll på vad som gäller just nu på den plats där du befinner dig.

Person i inspelningsrum bevakar skärmar från inspelningsstudio

Samhälle

Konkurrenskraft i ett förändrat klimat

Många företag saknar kunskap om hur klimatförändringens effekter i andra länder kommer att påverka näringslivet och samhällen i Sverige. Dessa effekter påverkar företaget både akut och långsiktigt.

Miljö och vatten

Sök stöd för klimatinvesteringar

Den som har en smart idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan kan söka pengar från flera olika källor. Missa inte chansen!

Prästkragar i grönt gräs

Natur och landsbygd

Lokala naturvårds-satsningen (LONA)

Du som arbetar på en kommun kan ansöka om bidrag för projekt inom naturvård, friluftsliv och folkhälsa. Det finns även möjlighet att ansöka om bidrag för våtmarksprojekt och pollineringsprojekt.

Hand som håller i röstsedel.

Bo och leva

Val 2022: I höst är det dags att rösta igen

Riksdagvalet i Sverige 2022 kommer att äga rum söndagen den 11 september. Då genomförs även val till kommun- och regionfullmäktige.

bild på blomsterlupiner vid vägkant

Samhälle

Motortrafik i naturen

Från och med den 1 maj 2022 gäller krav om förarbevis för att köra vattenskoter. Tänk på att du endast får köra i allmänna farleder och på särskilt utpekade platser.

NYHETER

 • 2022-06-22

  Nu öppnar anmälan till höstens Klimatseminarium

  Nu är anmälan till höstens Klimatseminarium i Östersund öppen, 20 år efter det första Klimatseminariet. Efter två år i digital form ska vi äntligen få träffas på plats på Storsjöteatern i Östersund.