Risk för skogsbrand i Hallands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Stöd till skolor - totalförsvar

Gymnasieskolorna i Halland har haft möjlighet att genomföra en digital totalförsvarsutbildning under pandemin. Försvarsmakten har fortsatt att utveckla utbildningen till en nationell utbildning, Tillsammans är vi totalförsvaret.

Även den nya utbildningen är främst riktad till årskurs 2 på gymnasiet, men även allmänheten kan med fördel ta del av den. Utbildningen är webbaserad och finns på totalförsvarskunskap.se Länk till annan webbplats..

Utöver utbildningen kommer det finnas ett digitalt spel som tar cirka 40 min att genomföra enskilt. Spelet bygger på att man följer två ungdomar i en medelstor svensk stad samtidigt som det blir höjd beredskap.

Till lärare

Titta gärna igenom den nya utbildningen, Tillsammans är vi totalförsvaret, och fundera över hur du vill genomföra utbildningen tillsammans med klassen.

Om du planerar att genomföra utbildningen i helklass, finns det från vecka 38 till vecka 40 i viss mån möjlighet att någon av de aktörer som arbetar med uppbyggnaden av totalförsvaret deltar i klassrummet.

Samhällets aktörer kan delta som stöd i diskussioner i klassrummet, svara på frågor utifrån sitt arbetsområde och bidra med perspektiv från uppbyggnaden av totalförsvaret. Det är fortfarande du som lärare som leder lektionen.

Önskar du någon från exempelvis Länsstyrelsen, ambulanssjukvården, räddningstjänsten, Försvarsmakten eller polisen som deltar i diskussionerna i klassrummet? Skicka i så fall en intresseanmälan i formuläret så försöker vi tillmötesgå önskan.

Försök prata ihop er inom skolan om tid för besök så är det lättare för oss att tillmötesgå er önskan.

Anmäl intresse

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Sista anmälningsdag är den 31 augusti klockan 23.59.


XX månad, kl.XX.XX

Exempelvis 1,5 timmar.

Kontakt

Totalförsvar - stöd i skolan

Handläggare kring totalförsvar