Tvådagars utbildning i grundläggande livsmedelshygien (digital)

Länsstyrelsen erbjuder digitala utbildningar i livsmedelshygien för dig som driver, är anställd i eller tänker starta verksamhet där man hanterar livsmedel på den halländska landsbygden.
Syfte: Kursernas mål är att ge grundläggande kunskaper om livsmedelshygien. Efter kursen ska du ha allmän kännedom om mikroorganismer, känna till hur du förebygger och undviker matförgiftningar, förstå betydelsen av personlig hygien och hygieniska förhållanden i verksamheten.
Målgrupp: Kurserna riktar sig till små och mikroföretag med färre än 50 anställda på den halländska landsbygden och finansieras delvis med medel från landsbygdsprogrammet.
Livsmedelssäkerhet grundkurs
Tid: Lärarledd utbildning i två delar 11 oktober och den 13 oktober 2022
11 oktober: Klockan 8.00-12.30
13 oktober: Klockan 8.00-12.30
Plats: Digitalt via Teams.
Hörlurar rekommenderas men är inte nödvändigt
Kostnad: 400 kronor exklusive moms för kursmaterial och diplom
Anmälan: Senast den 3 oktober
Grundkursen i Livsmedelsäkerhet erbjuds även som e-learning
Kostnad 400 kronor exklusive moms för internetinloggning, support vid problem samt avslutande diplom. Kontakta Anticimex för inloggning så kan ni göra den hemma på valfri tid
Anmälan och frågor
Kursen anordnas i samarbete mellan Länsstyrelsen och Anticimex AB
Ingvor Johansson, 010-224 33 93, ingvor.johansson@lansstyrelsen.se
Caroline Malmgren, 070-915 01 65, caroline.malmgren@anticimex.se
Lär dig grundläggande livsmedelshygien
Grundläggande kunskap för alla livsmedelshanterande verksamheter. Rätt kunskap och rutiner skapar en lönsammare verksamhet. Utbildningen ger de baskunskaper som krävs för en säker livsmedelshantering. I utbildningen varvas teori, praktik och diskussioner med grupparbeten. Utbildningen är endagars och avslutas med ett skriftligt prov och godkänt resultat ger ett diplom.
Kursinnehåll:
- Vad innebär livsmedelskvalitet.
- Smittämnen och smittkällor i livsmedelshantering.
- Grundförutsättningar för livsmedelshantering.
- Kritiska steg i livsmedelshantering.
- Baskrav för egenkontroll.
- Myndigheternas roll, lagstiftning och offentlig kontroll.
- Personlig hygien och rutiner.
- Matförgiftningar, allergener och andra hälsofaror.
Lär dig grundläggande livsmedelshygien på webben
Webbaserad utbildning i Grundläggande Livsmedelshygien ger ett flexibelt och kostnadseffektivt lärande som alternativ till lärarledda utbildningar. Samma kurs som ovan men webbaserad, avslutas med ett skriftligt prov och godkänt resultat ger ett diplom.

- Var:
- Digitalt via Teams
- Kostnad:
- 400 kronor exklusive moms, för material och diplom
- Sista anmälningsdag:
- 03 okt 2022