Grundläggande livsmedelshygien (digitalt via teams)
Länsstyrelsen erbjuder utbildningar i livsmedelshygien för dig som driver, är anställd i eller tänker starta verksamhet där man hanterar livsmedel på den halländska landsbygden. Detta tillfälle sker digitalt, under två halvdagars lärarledd utbildning via programmet teams.
Syfte: Kursens mål är att ge grundläggande kunskaper om livsmedelshygien. Efteråt ska du ha allmän kännedom om mikroorganismer, känna till hur du förebygger och undviker matförgiftningar, förstå betydelsen av personlig hygien och hygieniska förhållanden i verksamheten.
Målgrupp: Kursen riktar sig till små och mikroföretag med färre än 50 anställda på den halländska landsbygden och finansieras delvis med medel från landsbygdsprogrammet.
Grundläggande livsmedelshygien – digitalt via Teams
Tid: 3 september + 5 september, klockan 08.00-12.30
Plats: Digitalt via teams, hörlurar rekommenderas men är inte nödvändigt.
Sista anmälningsdag 27 augusti.
Kostnad: 400 kronor exklusive moms för utbildning, kursmaterial och diplom.
Anmälan och frågor
Kursen anordnas i samarbete mellan Länsstyrelsen och Anticimex AB
Ingvor Johansson, telefon: 010-224 33 93, e-post: ingvor.johansson@lansstyrelsen.se
Per Johansson, telefon: 0709-150178, e-post: Per.johansson@anticimex.se
GRUNDLÄGGANDE LIVSMEDELSHYGIEN: E-LEARNING
Kostnad 400 kronor exklusive moms för internetinloggning, support vid problem samt avslutande diplom. Kontakta Anticimex för inloggning så kan ni göra utbildningen hemma på valfri tid.
Lär dig grundläggande livsmedelshygien
Grundläggande kunskap för alla livsmedelshanterande verksamheter. Rätt kunskap och rutiner skapar en lönsammare verksamhet. Utbildningen ger de baskunskaper som krävs för en säker livsmedelshantering. I utbildningen varvas teori, praktik och diskussioner med grupparbeten. Utbildningen är endagars och avslutas med ett skriftligt prov och godkänt resultat ger ett diplom.
Kursinnehåll:
- Vad innebär livsmedelskvalitet.
- Smittämnen och smittkällor i livsmedelshantering.
- Grundförutsättningar för livsmedelshantering.
- Kritiska steg i livsmedelshantering.
- Baskrav för egenkontroll.
- Myndigheternas roll, lagstiftning och offentlig kontroll.
- Personlig hygien och rutiner.
- Matförgiftningar, allergener och andra hälsofaror.
- Var:
- Digitalt, med två halvdagars lärarledd utbildning digitalt via Teams.
- Kostnad:
- 400 kronor exklusive moms för utbildning, kursmaterial och diplom.
- Sista anmälningsdag:
- 27 aug 2024