Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Säsongsstart för Åkturen till Åkulla bokskogar och världsarvet Grimeton radiostation

Buss som kör genom bokskog

Mellan den 19 juni – 20 augusti kan du återigen nå naturreservaten Åkulla bokskogar och världsarvet Grimeton radiostation med Åkturen. Denna sommarbuss knyter ihop Varbergs innerstad med dessa populära besöksmål i kommunens inland.

Bussen kör dagligen med fyra avgångar varannan timme. I och med bussen kan du nu vandra på ledsystemet i Åkulla bokskogar utan att behöva återvända till bilen. Det möjliggör helt nya vandringskombinationer bortom de klassiska rundslingorna.

Länsstyrelsen stöttar Åkturen för att öka tillgängligheten till Hallands natur och kultur. Alla ska kunna ta sig till ett populärt friluftsområde som Åkulla eller ta del av vårt kulturarv, även om du inte har tillgång till egen bil, säger friluftsstrateg Conradin Weindl på Länsstyrelsen i Hallands län. Åkturen är ett bra exempel på hur vi genom samarbeten mellan offentliga och privata aktörer kan främja en hållbar utveckling av Hallands inland.

Varbergs kommun står för den största delen av Åkturens finansiering som även stöttas av den lokala besöksnäringen, Länsstyrelsen i Hallands län och Hallandstrafiken.

Om Åkturen och tidtabell, Visit Varberg Länk till annan webbplats.

Om naturreservaten i Åkulla bokskogar

Om Grimeton radiostation på webbplatsen för Grimeton Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Thornberg

Besöksadress

Slottsgatan 2, Halmstad

Postadress

301 86 Halmstad

Organisationsnummer

202100-2353

Följ oss