Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Hallands resa mot Agenda 2030

En karta av Halland och logotypen för Agenda 2030

Den 3 maj blir startskottet för en spännande utvecklingsresa för ett hållbart Halland 2030. Resan börjar i Kungsbacka med en heldagskonferens klockan 9 – 16.

Detta är ett steg i Hallands gemensamma kraftsamling för att nå en hållbar utveckling och den första årliga konferensen.

Att arbeta för Agenda 2030 är viktigt för länet och här behöver alla hjälpas åt. Denna konferens är ett steg i Hallands gemensamma kraftsamling för att nå en hållbar utveckling, säger Brittis Benzler, landshövding på Länsstyrelsen i Hallands län.

Konferensen blir en intressant dag med möjlighet att få kunskap och inspireras. Här ges tillfälle att byta erfarenheter och identifiera områden att utveckla tillsammans. På så sätt kan vi göra konkreta förflyttningar på resan mot Agenda 2030. Fokus vid startkonferensen i Kungsbacka blir hur vi kan arbeta tillsammans.

Programpunkter under dagen

Under dagen får vi lyssna till Parisa Zarnegar som föreläser om neurovetenskap och hur vår hjärna fungerar när vi förändringsleder. Vi får möta John Holmberg från Chalmers och Sveriges första UNESCO-professor i lärande för hållbar utveckling. Vi får även ta del av intressanta exempel från kommunala verksamheter, föreningar och näringsliv. Gabriel Wikström, nationell samordnare Agenda 2030 lyfter generationsperspektivet och ungdomar medverkar med inspel för framtiden. Dagen avslutas med panelsamtal mellan ledande företrädare om arbetet framåt för Agenda 2030 i Halland.

Konferensen är kostnadsfri och ett samarrangemang av kommunerna i Halland, Region Halland och Länsstyrelsen i Hallands län. Där möts beslutsfattare och tjänstepersoner från hela länet.

Tid och plats

Onsdag 3 maj 2023 kl. 9-16 (registrering och fika från kl. 08.30)
Kungsbacka teater, Gymnasiegatan 42, Kungsbacka

Anmälan

Anmäl dig senast 19 april i kalendern på Länsstyrelsens webbplats. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Thornberg

Besöksadress

Slottsgatan 2, Halmstad

Postadress

301 86 Halmstad

Organisationsnummer

202100-2353

Följ oss