Risk för gräsbrand i Hallands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu startar årets aktiviteter och guidningar i reservaten

Våren är här och det är dags för en ny säsong med guidade vandringar. I år anordnar vi tillsammans med lokala aktörer flera aktiviteter i länets naturreservat.

Nu släpper vi årets broschyr med aktiviteter och guidningar i Halland.

På aktiviteterna kommer du till spektakulära platser tillsammans med guider som är experter på Hallands natur och kultur, säger HG Karlsson, guidesamordnare på Länsstyrelsen i Hallands län.

Årets program

Den 1 april klockan 10.00-16.00 kör årets första aktivitet igång. Då med Skärfläckans dag på naturum Getterön. Här möter vi vårens fåglar i Getteröns naturreservat. Därefter fortsätter årets program med olika aktiviteter i länets natur- och kulturreservat, hela vägen fram till slutet av oktober.

Det bjuds under året på flertalet olika fotovandringar, svampsafari, fågelturer, barnaktiviteter och mycket mer, säger HG Karlsson, guidesamordnare på Länsstyrelsen i Hallands län.

Ta del av din broschyr

Broschyren är gratis och finns att hämta på bibliotek, turistbyråer, stadshus, naturum, länsmuseer och vissa vårdcentraler. Länsstyrelsen i samarbete med ideella föreningar erbjuder aktiviteter och guidningar för alla som uppskattar att göra saker på hemmaplan. Äventyret kanske är närmare än du tror? Vill du följa med ut, och upptäcka ett nytt reservat, då hittar du programmet i vår broschyr.

Programmet finns på Länsstyrelsens webbplats. Under säsongen skickar vi också varje månad ut ett nyhetsbrev där du enkelt kan ta del av alla aktiviteter månad för månad.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev Länk till annan webbplats.

Kontakt

HG Karlsson

Guidesamordnare

Dela sidan:

Landshövding

Anders Thornberg

Besöksadress

Slottsgatan 2, Halmstad

Postadress

301 86 Halmstad

Organisationsnummer

202100-2353

Följ oss