Risk för vattenbrist i Hallands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu kör vi igång med våra aktiviteter och guidningar

Våren är här och det är dags för en ny säsong med guidade vandringar. I år anordnar vi tillsammans med lokala aktörer massor av aktiviteter i flera av länets naturreservat.

Nu släpper vi årets broschyr med aktiviteter och guidningar i Halland.

På årets aktiviteter kommer du till spektakulära platser tillsammans med guider som är experter på Hallands natur och kultur, säger HG Karlsson, guidesamordnare på Länsstyrelsen i Hallands län.

Den 6 april klockan 10.00 kör årets första aktivitet igång. Det blir en vårvandring i Näsbokrok naturreservat tillsammans med naturguide Pontus Dejenfelt. Här letar vi vårtecken i form av djur och växter samt undersöker historiska landmärken. Därefter fortsätter programmet med flera olika aktiviteter i länets natur- och kulturreservat, hela vägen fram till november månad.

Årets program

Under årets program har vi flera guidningar i mörker för att kunna se fladdermöss och andra nattaktiva arter. De bjuds också på flertalet olika fotovandringar, svampsafari, fågelturer, barnaktiviteter och mycket mer, säger HG Karlsson, guidesamordnare på Länsstyrelsen i Hallands län.

Ta del av din broschyr

Broschyren är gratis och finns att hämta på bibliotek, turistbyråer, stadshus, naturum, länsmuseer och vissa vårdcentraler. Länsstyrelsen i samarbete med ideella föreningar erbjuder aktiviteter för alla som uppskattar att göra saker på hemmaplan. Äventyret är kanske närmare än du tror? Vill du följa med ut, och upptäcka ett nytt reservat, då hittar du programmet i vår broschyr.

Programmet finns även på Länsstyrelsens webbplats och vår Facebooksida (Naturreservat i Halland). Under säsongen skickar vi också varje månad ut ett nyhetsbrev där du enkelt kan ta del av alla aktiviteter månad för månad.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev Länk till annan webbplats.

Årets guideprogram på Länsstyrelsens webbplats

Kontakt

HG Karlsson

Guidesamordnare