Aktuella varningsmeddelanden i Hallands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Jörgen Peters får nytt förordnande som länsråd vid Länsstyrelsen i Hallands län

Länsråd Jörgen Peters

Länsråd Jörgen Peters

Regeringen har idag vid regeringssammanträde beslutat om nytt förordnande för länsråd Jörgen Peters. Förordnandet gäller under perioden 2 september 2021 till och med den 1 september 2026.

Jörgen tillträdde som länsråd den 1 juli 2015 och har varit verksam som länsråd sedan dess.

- Jag är glad över att få förtroendet att fortsätta som länsråd. Att tillsammans med alla duktiga medarbetare få möjlighet att fortsätta arbeta med Länsstyrelsens frågor i Halland känns mycket bra säger Jörgen Peters.

Länsrådet är Länsstyrelsens högste tjänsteman med uppgift att leda det dagliga arbetet i myndigheten. Länsrådet fungerar också som landshövdingens närmaste medarbetare och ersättare när hon eller han inte är i tjänst eller har förhinder. Länsrådet utses av regeringen efter normalt rekryteringsförfarande.

- Det känns jättebra att Jörgen fått förlängt förordnande som länsråd och att vi tillsammans kan fortsätta utveckla Länsstyrelsens verksamhet och samverkan i länet säger landshövding Brittis Benzler.

Kontakt