Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu kör vi igång med våra aktiviteter och guidningar

Barn i naturen

Nu kommer vi att köra igång med våra populära guidade vandringar i naturreservaten. I och med de nya rekommendationerna för arrangemang utomhus så kör vi igång med årets program av aktiviteter och guidningar.

- Vi hoppas kunna möta upp det ökade intresset bland våra medborgare att vara ute i naturen genom att bjuda på en stund med en kunnig guide ute i våra över 190 naturreservat, säger HG Karlsson, guidesamordnare på Länsstyrelsen i Hallands län.

Årets aktiviteter

Första aktiviteten är en guidad vandring i Karsefors naturreservat utanför Laholm på onsdag den 2 juni. (Samling klockan 18.00 vid Ysby kyrka). Under resten av månaden bjuds det på ett varierat utbud av aktiviteter över hela Halland. Allt från humlesafari, fågelvandring till skogsbad. Flera av aktiviteterna riktar sig till familjen men det finns även naturvandringar för dem som önskar ett långsamt tempo.

- I år har vi också anpassat många av våra aktiviteter till den lite mer ovana. Så att även den som är ny i naturen ska känna sig välkommen, säger HG Karlsson.

2021 är Friluftslivets år en satsning för att få fler människor att vara ute i naturen och prova friluftsliv. Syftet är också att öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten.

Program finns på vår webbplats

Årets programmet läggs ut månadsvis och aktiviteterna för juni månad hittar du nu på Länsstyrelsens webbplats. Programmet kommer där även gå att ladda ned så att du kan skriva ut det och sätta upp på din kylskåpsdörr. Alla våra aktiviteter är anpassade utifrån de restriktioner som finns gällande Covid-19.

Ta del av programmet på Länsstyrelsens webbplats

Alla är självklart välkomna att vara med på någon guidad vandring!

Läs gärna om råd och rekommendationer gällande coronaviruset

Media

Vill du veta mer om våra aktiviteter och guidningar eller göra ett inslag ute i något reservat så kontakta vår guidesamordnare HG Karlsson, tel. 0707-73 03 55 eller hans-goran.karlsson@lansstyrelsen.se.

Kontakt

HG Karlsson

Guidesamordnare