Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Fira valborg digitalt

Digitalt valborgsfirande

Vacker körsång och ganska ofta en iskall vind. Det förknippar många valborgsmässoafton med. I år kan du sitta inomhus och njuta av den vackra körsången på tv, i sociala medier eller via dator. Med det digitala firandet plockar du godbitarna och slipper den iskalla vinden.

I Halland är det Halmstads kommun som erbjuder digitalt firande med både körsång, vårtal och digitala utflykter ut i naturen.

Halmstads kommuns digitala valborgsfirande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sträcker man sig lite norr om länsgränsen erbjuder dessutom Göteborg digitalt firande. Även de med körsång och konsert.

Göteborgs digitala valborgsfirande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Och blickar man istället söderut så anordnar Lunds universitet ett digitalt firande både på valborg och på första maj.

Lunds universitets digitala firande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varför får vi inte träffas och fira?

Regeln om max åtta deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar gör att de traditionella valborgsmässofirandena är inställda i år. Samma regler gäller första maj-firanden, en demonstration får endast genomföras om deltagarantalet begränsas till max åtta personer. Det gäller oavsett om sammankomsten eller tillställningen kräver tillstånd från polisen eller inte.

Oavsett om det är en sammankomst eller tillställning som regleras av covid-19-lagen eller om det är en fest av privat karaktär som inte omfattas av covid-19-lagens regelverk gäller Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd, vilket bland annat innebär att vi ska umgås i en mindre krets och hålla avstånd.

Läs vår samlade information om covid-19

Kontakt