Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Varje insats spelar roll

Länsstyrelsens entré med en suddig blomma i förgrunden. 

Nu har vi i Sverige levt med pandemin i drygt ett år. Då var siffran på antalet smittade 1000 personer i hela Sverige. En siffra vi i Halland numera tyvärr överstiger med nya fall varje vecka.

Vi tänker på de som drabbats hårt och de som förlorat någon i sjukdomen. Fortfarande är läget mycket ansträngt och innebär ett högt tryck på sjukvården samt omställningar och uppoffringar för både näringsliv och privatpersoner.

Vi kan konstatera att stora och kraftfulla insatser har gjorts i vårt län. Vi arbetar tillsammans med framförallt Region Halland, kommunerna i länet och andra organisationer. Detta för att säkerställa att samhället ska fortsätta fungera och kunna möta de utmaningar som spridningen av coronaviruset innebär.

Något vi vet nu som vi inte visste för ett år sedan är att det kommer ett vaccin. Nu måste vi alla vara uthålliga och solidariska till dess att vaccinet gjort verkan. Det är viktigt att veta att vaccinationskapaciteten i länet är hög. Halland är redo när mer vaccin kommer. Till dess är det helt avgörande att alla gemensamt tar ansvar och bidrar på det sätt man kan. Tack för att ni kämpar. Varje insats spelar roll.

Påsken och andra stora högtider närmar sig och då vi brukar träffas och umgås med familj och vänner. Tyvärr kommer inte heller denna tid bli som vanligt. Är det något det här året har lärt oss så är det att vi kan umgås på nya och kreativa sätt och också följa restriktionerna. Fortsätt med det! Umgås utomhus, besök gärna något av våra fantastiska naturreservat i länet och fortsätt vara omtänksamma på avstånd.

Brittis Benzler
Landshövding

Jörgen Peters
Länsråd

Kontakt