Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövding Brittis Benzler besöker kommunerna i länet

Brittis Benzler i slottsträdgården

Nu påbörjar landshövding Brittis Benzler sin rundresa bland länets kommuner. Först ut är Laholms kommun som besöks den 18 augusti.

Tillsammans med länsråd Jörgen Peters ska landshövdingen de närmaste veckorna träffa kommunledningarna för att bland annat diskutera kommunernas förutsättningar, möjligheter och utmaningar. Effekterna av nya coronaviruset kommer också finnas med på dagordningen.

– För Länsstyrelsen är en god samverkan viktigt och kommunerna har en avgörande roll där. Vi har en bra samverkan i länet. Det har visat sig särskilt betydande nu i det pågående arbetet med corona, där Länsstyrelsen bland annat stödjer och underlättar samverkan mellan Region Halland och länets kommuner säger Brittis Benzler.

Länsstyrelsen har som uppgift följa och främja utvecklingen och informera regeringen om länets behov. Detta har ytterligare förtydligats med de särskilda regeringsuppdrag som länsstyrelserna fått i sommar gällande att rapportera hur riktlinjer och rekommendationer följs. Kommunerna bidrar där med viktig information till de lägesbilder vi rapporterar till regeringen.

– Jag ser verkligen fram emot besöken som en del i att få lära känna Halland. Det görs bäst på plats ute i länet. Vi kommer självklart vara noggranna och följa de riktlinjer som finns för att besöken ska kunna genomföras på ett säkert sätt som möjligt, säger Brittis.

Kommunbesöken i Halland genomförs enligt följande planering:

  • Laholm 18 augusti
  • Hylte 24 augusti
  • Falkenberg 26 augusti
  • Varberg 27 augusti
  • Kungsbacka 4 september
  • Halmstad 14 oktober

Kontakt