Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst

Äldre kvinna som blåser slängpussar till den hon skypar med.

Mitt i allt det svåra som pågår just nu hjälper vi varandra mer än vanligt och vi bidrar, på så sätt, till att Sverige tar sig igenom krisen. Vi hjälper våra äldre att handla, vi tvättar händerna ofta och noga, vi håller avstånd men håller också kontakten med varandra. Idag inleds årets Krisberedskapsvecka under parollen ”När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst”.

Vardagen ser annorlunda ut för oss alla just nu och samtidigt som pandemin pågår, pågår också årets Krisberedskapsvecka över hela landet. Med anledning av situationen i samhället just nu har förmodligen krisberedskap fått en ny innebörd för många av oss.

Varma hjärtan

Förutom fokus på att följa riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten ser vi mycket fina initiativ runt om i samhället. Det vi ser är en genuin medmänsklighet. Vi hjälper varandra och anpassar oss. Det bidrar till att Sverige tar sig igenom krisen. En gemensam fara plockar fram de goda sidorna hos oss människor och stärker oss som samhälle och som kollektiv.

Vi bidrar tillsammans

Allas insatser, ansträngningar och bidrag för att hantera krisen är nödvändiga, sedda och uppskattade. Insatserna bidrar till att vi bättre kommer att kunna klara oss igenom en svår kris nu och i framtiden. Vi gör detta tillsammans – myndigheter, regioner, kommuner, organisationer och företag har ett stort ansvar, men alla vi som bor i vårt land har också ett ansvar. Det är tillsammans som vi klarar det här.

Krisberedskapsveckan

  • Krisberedskapsveckan, en årlig kampanj och ett initiativ från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Veckan syftar till att göra oss mer medvetna för att klara av samhällskriser.
  • Varje dag, klockan 15.00 under Krisberedskapsveckan, 11- 17 maj, kommer artister hylla fina initiativ på Instagramkontot dinsäkerhet. Där kan du också hylla någon genom att lämna en kommentar. Du kan också hylla någon på Länsstyrelsens facebook- eller instagramkonto.
  • I år är temat att visa att en av våra viktigaste tillgångar när något hotar oss, är vår vilja att hjälpa varandra.

Kontakt