Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Årets guideprogram drar igång

Våren är här och det är dags för en ny säsong med guidade vandringar! I år anordnar Länsstyrelsen tillsammans med lokala aktörer massor av aktiviteter i länets naturreservat. I och med coronaviruset så kommer det att ske vissa ändringar från tidigare år.

- Våra naturreservat är alltid öppet för alla - även under Coronatider, säger HG Karlsson, guide och samordnare för våra guidningar.

Länsstyrelsen i samarbete med ideella föreningar erbjuder aktiviteter för alla som uppskattar att göra saker på hemmaplan. Äventyret är kanske närmare än du tror? Vill du följa med ut, och upptäcka ett nytt reservat, så hittar du programmet i en broschyr som finns att hämta på bibliotek, turistbyråer, stadshus, naturum, länsmuseer och vissa vårdcentraler. Programmet finns även på Länsstyrelsens webbplats och vår Facebooksida (Naturreservat i Halland).

Mer info om programmet (och broschyren som PDF) Länk till annan webbplats.
Facebooksidan Naturreservat i Halland Länk till annan webbplats.

Riskanalys för aktiviteter i maj

Vi har gjort en riskanalys för varje aktivitet i maj med anledning av covid-19 därför kommer det att ske vissa förändringar i programmet. Det innebär bland annat att:

  • det finns ett max-antal deltagare för varje aktivitet (först till kvarn)
  • alla deltagare måste hålla avstånd till övriga deltagare
  • vissa moment i guidningen har anpassats till de nya omständigheterna
  • vissa aktiviteter har ställts in, se program på vår webbplats
  • För att minimera smittorisken rekommenderar vi just nu inte samåkning.

Beslut om vad som händer med aktiviteterna i juni och framåt kommer senare.

Aktiviteterna leds av guider

Aktiviteterna leds av Länsstyrelsens egna guider men också i samverkan med några av länets bästa guider, naturfotografer, svampkännare etcetera från Falkenbergs, Halmstads och Varbergs Ornitologiska Föreningar, Friluftsfrämjandets lokalklubbar, Gällareds hembygdsförening, Hallands Botaniska Förening, Hallands konstmuseum, Hallands kulturhistoriska museum, Havsnätet Laholmsbukten, Kungsbacka kommun, Naturskyddsföreningens kretsar, Mårtagårdens vänner, naturum Fjärås Bräcka, naturum Getterön, Strandmiljö Laholm, Studiefrämjandet Halland, Svenska Turistföreningen och Västkuststiftelsen.

Välkomna ut!


Reservatsförvaltarna tillsammans med friluftslivsstrateg Conradin Weindl, kommunikatör Josefine Håkansson & guidesamordnare HG Karlsson

Kontakt