Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Friluftslivet i Halland – har vi råd att inte satsa?

En montagebild med bokskog en talarstol och en pratbubbla där det står Friluftslivet i Halland - har vi råd att inte satsa

”Friluftslivet i Halland – har vi råd att inte satsa?” är temat på den paneldiskussion som Länsstyrelsen anordnar på friluftsfestivalen Åkulla Outdoor. Välkommen till Åkulla bokskogar i Varberg nu på söndag den 29 september klockan 13.00 för att lyssna på en spännande diskussion med Hallands friluftsliv i fokus.

– Friluftspolitiken är ett tvärsektoriellt politikområde som omfattar samhällsplanering, folkhälsa, destinations- och landsbygdsutveckling för att nämna några viktiga aspekter. Vill vi i Halland ta ett helhetsgrepp om friluftsfrågan behöver vi få till en bred diskussion där vi får med alla perspektiv. En friluftsfestival som Åkulla Outdoor är ett bra tillfälle för detta, då kan vi skapa ett samband mellan enskilda friluftsaktiviteter och en nödvändig samhällsdebatt, säger Länsstyrelsens friluftsstrateg Conradin Weindl.

Deltagarna representerar olika perspektiv

Deltagarna i paneldiskussionen kommer från hela länet och representerar olika perspektiv och intressen i friluftslivet i Halland. Paneldeltagarna är näringsidkare, markägare, politiker i fritidsnämnden, föreningslivet och destinationsutvecklingen.

Undersökningar visar att hallänningarna har större friluftsvana än riksgenomsnittet. Många flyttar till Halland just på grund av närheten till naturen. Och besökarna gillar ett natur- och kulturlandskap med stor variation på liten yta, något som flera företagare i länet redan har tagit vara på.

Förutsättningarna för ett rikt friluftsliv i Halland finns alltså redan på plats – så vad krävs för att nå hela vägen fram? Hur kan olika intressen samlas bakom en sådan satsning? Det är några av frågorna som kommer att diskuteras på söndag.

Deltagare i paneldiskussionen:

  • Georgia Ferris (KD), ordförande kultur-, fritids-, och tekniknämnden i Falkenbergs kommun.
  • Jenny Bolgert (S), vice ordförande kultur- och fritidsnämnden i Varbergs kommun
  • Johanna Ugander, ordförande Friluftsfrämjandet Halmstad.
  • Catarina Arvidsson, Steninge kuststation och Orbit Outdoors.
  • Jonas Olsson, projektledare destinationsutveckling, Region Halland.
  • Jonas Bäckman, förtroendevald inom Södra Skogsägarna, Södra Halland.

Varmt välkomna den 29 september klockan 13.00 på Åkulla Outdoor i Varbergs kommun.

Mer information om friluftsfestivalen hittar du på evenemangets Facebooksida Länk till annan webbplats.

Kontakt