Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Åkturen tar dig till den grönskande bokskogen

Åkturen tar sig fram på en liten asfalterad väg omgiven av vårgrönska. 

Åkturen tar dig till Åkulla bokskogar. Foto: Varbergs kommun

Vill du njuta av lövsprickningen i Åkulla bokskogar utan att behöva ta bilen? Du kanske är sugen på att vandra och testa nya leder utan att behöva återvända till platsen där du startade? Då ska du ta ”hop on, hop off”- bussen Åkturen till Åkulla bokskogar. Onsdag den 1 maj rullar årets säsong igång igen.

Busslinjen knyter ihop Varbergs innerstad med naturreservat och besöksmål i Åkulla bokskogar. Onsdagen den 1 maj inleds en ny säsong med bussen. Det blir helgtrafik under våren och hösten samt dagliga avgångar på sommaren.

Tidtabellen är anpassad till tågtabellen

Bussen går varannan timme och tidtabellen är anpassad till anslutande tåg vid Varbergs station och de flesta besöksmålens öppettider. För mer exakta tider se Hallandstrafikens reseplanerare och Visit Varbergs webbplats. Hallandstrafikens vanliga taxa och periodkort gäller.

4 000 passagerare tog bussen i fjol

Åkturen är ett pilotprojekt för kollektivtrafik på landsbygden med fokus på besöksnäring och friluftsliv. Åkturen drivs av Varbergs kommun och Länsstyrelsen i Hallands län i samarbete med Hallandstrafiken och besöksmålen längs linjen. Projektet omfattar en tvåårig testperiod med säsongstrafik under åren 2018-2019. Förra året testade över 4 000 personer linjen och enligt en undersökning var passagerarna väldigt nöjda med resan. Projektet genomförs med finansiellt stöd av Lokalt Ledd Utveckling Halland (LLUH).

Information om Åkulla bokskogar hos Länsstyrelsen

Mer information om Åkturen finns på visitvarberg.se Länk till annan webbplats.

På www.akullabokskogar.nu kan du ladda ner kartor till stigarna Länk till annan webbplats.

Mer om projektet hos Lokalt Ledd Utveckling Halland Länk till annan webbplats.

karta som visar hur bussen Åkturens olika hållplatser

Kontakt