Risk för vattenbrist i Hallands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landskapsvandring med fokus på naturens resurser

Landshövding Lena Sommestad och Kronprinsessan Viktoria vid Prins Bertils stig i Halmstad.

Landshövding Lena Sommestad och H.K.H. Kronprinsessan

Länsstyrelsen tillsammans med andra organisationer erbjuder i år över 130 aktiviteter i den halländska naturen men en av de mer annorlunda genomfördes den 12:e april. Då bjöds allmänheten in att vandra tillsammans med H.K.H. Kronprinsessan.

Vandringen skedde längs Prins Bertils Stig i Halmstad och var cirka 13 kilometer. Alla var välkomna och hundratals hallänningar hade tagit sig ut i det fina vädret. Under besöket informerades det om havsmiljö, naturvård, kustsporter, livräddning, välmående ger resultat i skolan, friluftsliv och mycket annat.

Jessica Gunnarsson, till vardags naturvårdshandläggare vid länsstyrelsen, var en av dem som vandrade länge tillsammans med Kronprinsessan. Jessica guidade bland annat på stranden vid Tylösand ihop med klimatsamordnare Frida Sundh. De berättade om klimatanpassning och utmaningarna med stranderosion längs Hallandskusten och de öppna sandmiljöerna, som är värdefulla för biologisk mångfald.

– Det var en annorlunda men mycket givande dag. Det var roligt att få berätta för Kronprinsessan om vårt viktiga arbete med hotade arter. Hon är genuint intresserad av miljö, klimat och naturvård och ställde många bra frågor, säger Jessica Gunnarsson.

Friluftsliv och rörelse

Kronprinsessan vandrar genom alla Sveriges landskap för att få uppleva olika delar av Sverige under olika årstider, samt synliggöra den skatt som den svenska naturen är för alla som lever och verkar här. Hon önskar också lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

Vandringen avslutades i naturreservatet Möllegård där Landshövdingen och Kronprinsessan tackade deltagarna för en härlig dag.

Blev du inspirerad till att vandra i naturen? Ta del av vårt guideprogram. Länk till annan webbplats.

Vill du gå i Kronprinsessans fotspår? Följ kartan

Vid vandringen medverkade

Från länsstyrelsen: Landshövding Lena Sommestad, länsråd Jörgen Peters, Chef för Utvecklingsenheten Lovisa Ljungberg, kommunikatörer Niklas Glans & Sofie Tedenstad Svebring, länsfiskekonsulent Erika Axelsson, marinbiolog Bosse Gustafsson, klimatsamordnare Frida Sundh, reservatsförvaltare Annelie Ohlsson och naturvårdshandläggare Jessica Gunnarsson.


Från Halmstad kommun: Kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman och parkförvaltare Roland Larsson.


Övriga: Naturguide HG Karlsson, Eketånga Montessoriskola, Senior Vandrargrupp under ledning av Christer Harplinger, Fiskare Stig Nilsson, Simklubben Laxen, kustsportföretaget Kitekalle, Riccardos glassbutik, Livräddarna i Tylösand och naturfotograf Patrik Leonardsson.

Foto: Patrik Leonardsson & Länsstyrelsen

Kontakt