Risk för vattenbrist i Hallands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Hallands Matakademi har utsett årets pristagare

Matilda Ewaldh Årets unga kock

Matilda Ewaldh Årets unga kock

Matilda Ewaldh, Älvgårdens kök och matsal, Ankarskolans skolrestaurang, Fredrik Sollenius och Katja Olsson fick idag ta emot pris av Hallands Matakademi. Prisutdelare på Halmstads slott var landshövding Lena Sommestad som också är juryns ordförande.

Hallands Matakademi delar varje år ut pris till årets unga kock, årets bästa seniorrestaurang och årets skolrestaurang samt årets hedersdiplom. Hallands MatakAdemi verkar för den halländska matkulturen och dess utövning. Detta sker genom att premiera och lyfta fram goda exempel som kan utvecklas vidare och generera goda förutsättningar i Halland i allmänhet och den halländska matkulturen i synnerhet.

Årets pristagare och juryns motivering

Årets Unga Kock i Halland 2018: Matilda Ewaldh

Motivering: ”Matilda Ewaldh har visat exceptionella talanger för kockyrket. Hon har ett stort intresse, otroligt driv och stort engagemang för matlagning. Hon är också en lagspelare som också utmärkt sig som en person som aldrig ger upp utan fortsätter till målet är uppnått.”

Hallands Bästa seniorrestaurang 2018:

Älvgårdens kök och matsal, Vessigebro, Falkenbergs kommun

Motivering: ”På Älvgårdens äldreboende lagas god mat från grunden av glada engagerade kockar som älskar att laga mat. Med omtanke om de äldre har man med köket som knutpunkt lyckats skapa en god atmosfär och en nära kommunikation med de äldre”

Bästa seniorrestaurang 2018

Bästa seniorrestaurang 2018

Hallands Bästa skolrestaurang 2018

Ankarskolans skolrestaurang, Träslövsläge

Motivering: ”På Ankarskolans skolrestaurang har en trivsam måltidssituation skapats av glada engagerade kockar som serverar en riktigt god, vällagad mat. Man har lyckats förändra elevernas inställning till skolmat. Skollunchen har blivit dagens höjdpunkt! Ett gott samarbeta med skolledare, pedagoger och elever om goda och bra skolmåltider bidrar till matglädje och trivsam stämning på skolan.”

Bästa skolrestaurang 2018

Bästa skolrestaurang 2018

Hedersdiplom 2018

Fredrik Sollenius och Katja Olsson, Stadsterassen, Restauranglärare Falkenbergs gymnasium

Motivering: ”Två lärare på som med ett enormt engagemang, mycket kunskap och med små medel skapar en fantastisk restaurangutbildning för sina elever.”

Årets hederspris 2018

Årets hederspris 2018

Kontakt