Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Hallands vinnare av SKAPA-priset 2018

Mohsen Haj-Bolouri

Vinnare av SKAPA-priset i Halland blev Mohsen Haj-Bolouri från Ondemove.

Mohsen Haj-Bolouri, Christoffer Olsson, Felix Sällström och William Wolff är SKAPA-prisets vinnare i Halland 2018. SKAPA-priset är ett innovationspris som har delats ut sedan 1986. Under ceremonin på Halmstad slott fick även Karl Forssman ta emot Almis pris för ”Årets mentor” 2018.

Landshövding Lena Sommestad presenterade länsvinnarna av SKAPA-priset under en prisceremoni på Halmstad slott på måndagseftermiddagen. På plats var även företagsinkubatorn HighFive och Almi som ingår i den jury som valt ut årets vinnare.

Mohsen Haj-Bolouri är Hallands vinnare

Vinnare av SKAPA-priset i Halland blev Mohsen Haj-Bolouri från Ondemove. Juryns motivering i korthet:

”Ondemove drivs av Mohsen Haj-Bolouri och Magdalena Hansson som tidigt såg ett behov av att tillgängliggöra hörselhjälpmedel på marknaden. Med ny teknik och färdig produkt ämnar man förändra branschen genom att göra hörhjälpmedel trendiga och lättillgängliga för slutkonsument – Medical goes Consumer. Med ett skarpt affärssinne och en lovande start på en teknisk avancerad produkt som kommer att hjälpa många människor till ett bättre liv har OnDeMove utsetts till halländsk kandidat för SKAPA-priset 2018.”

Relode AB vinner priset för unga entreprenörer

Ytterligare en utmärkelse, SKAPA-priset för unga innovatörer, delades ut i syfte att inspirera och ge stöd åt innovatörer mellan 18 och 29 år. Vinnarna i Hallands län blev Christoffer Olsson, Felix Sällström och William Wolff från Relode AB. Juryn motivering i korthet:

”Relode startade som UF-företag av ett par vänner 2014 och med driv och innovation från grundarna har shakern snabbt hittat sin plats på marknaden. Med en kombination av företagsamhet och gediget bakgrundsarbete har Relode Shaker snabbt hittat sin plats på marknaden, gratulationer framförs till Relode som halländsk kandidat för SKAPA-priset för unga innovatörer 2018.”

Går till nationell final

Alla länsvinnare får förutom 10 000 kronor i prispengar även en plats i den stora nationella finalen som sker på SKAPA-galan på Stockholmsmässan den 8 november. Det nationella SKAPA-priset är på 550 000 kronor som fördelas till maximalt tre pristagare.

SKAPA-priset är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Priset delas ut till den eller de personer, som gjort mest förtjänstfulla insatser när det gäller nyskapande och kreativitet, utveckling av produkter och tjänster som kan leda till kommersiella möjligheter.

Karl Forssman är ”Årets mentor”

Under ceremonin på slottet delade även Almi Företagspartner Halland ut sitt pris ”Årets mentor” som gick till Karl Forssman med motiveringen:

”Årets mentor har hjälpt sin adept långt mer än förväntat, allt från att skapa diskussionsgrupper för framtagning av ny design till att bolla tankar och idéer för tillväxt och företagsutveckling. Han har bidragit med oerhört mycket kunskap och dessutom hjälpt till med faktiska kontakter i USA som möjliggjort export på amerikanska marknaden. Många förtjänar säkert att bli årets mentor men när det gäller denna mentor så har han verkligen gått ”above and beyond” och gör det än idag.”

Mer information om stiftelsen Skapa och priset finns på www.stiftelsenskapa.se Länk till annan webbplats.

Christoffer Olsson, Felix Sällström och William Wolff

Relode AB vann SKAPA-priset för unga innovatörer.

Karl Forssman

Karl Forssman fick ta emot Almis pris "Årets mentor"

Kontakt