Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsens rösträkning är klar

skylt med information om att rösträkning pågår hos Länsstyrelsen

Länsstyrelsen har nu fastställt valresultat, mandat och personval för riksdag, kommunfullmäktige och regionfullmäktige. Länsstyrelsen är därmed klar med rösträkningen för valen 2018.

Valdeltagandet i Hallands län till riksdagen blev 89,02 procent. Det är 1,84 procentenheter högre än genomsnittet i riket där valdeltagande landade på 87,18 procent. I Hallands län har dessutom valdeltagandet ökat med 1,5 procentenheter från förra valet 2014. Kommun och landstingsval är ännu inte helt fastställt i övriga landet och därför finns inga jämförelsesiffror.

Kommunvalen klara och snart även regionen

Kontrollräkningen av kommunvalen blev klar under den här veckan. Länsstyrelsen har nu fastställt det slutliga valresultatet, beslutat om fördelningen av mandaten (platserna) mellan partierna och utsett ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige i länets sex kommuner.

Under fredagseftermiddagen skedde den sista kontrollräkningen av landstingsvalet, som i vårt län kallas för valet till regionfullmäktige. Vi räknar med att kunna fastställa ett slutligt resultat ikväll fredag den 21 september.

– Alla inblandade i rösträkningen ska ha en stor eloge för sitt arbete, säger Julia Westerling, valansvarig på Länsstyrelsen i Hallands län.

Du hittar resultatet i Halland via Valmyndighetens webbplats www.val.se Länk till annan webbplats.

Kontakt