Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

I höst anläggs ny väg och parkering i reservatet Södra Skummeslöv

Området i reservatet där parkeringen ska anläggas

Det är i detta område som parkeringen ska anläggas. Foto: Länsstyrelsen

Arbetet med den nya vägen och parkeringen i reservatet Södra Skummeslöv i Laholms kommun står stilla just nu. På grund av brandrisken i skog och mark kan inte maskinerna köras. I höst ska vägen och parkeringen stå klar.

Här kommer en liten statusuppdatering gällande arbetet med nya vägen och parkeringen i Södra Skummeslöv i Laholms kommun. Just nu står arbetet stilla, det är för stor brandrisk i skog och mark för att maskinerna ska kunna köra i området. Det krävs en hel del regn och att risken för brand har minskat innan entreprenörerna kan sätta igång och stubbrycka. Detta grundarbete behöver utföras innan väg och parkering kan komma på plats.

Upphandlingen gällande uppdraget att bygga väg och parkering läggs ut i augusti och i september förväntas vi ha en entreprenör klar. Arbetet med den nya vägen och parkeringen ska därmed kunna ske under hösten.

Vi hoppas att ni alla under tiden kan fortsätta att njuta det varma och soliga vädret. Ta gärna en liten svängom inom det gallrade området och se om ni kan hitta sandbins och andra insekters bohål (se bilden nedan). Det är spännande att se och roligt att upptäcka nya arter.

Hålor i sand gjorda av sandbin

Så här ser hålor ut som är skapade av sandbin. Foto: Länsstyrelsen

Kontakt