Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ny ridled invigd i Haverdals naturreservat

Haverdals naturreservat är populärt och lockar många besökare året om. I området finns ett flertal olika stigar som inbjuder till såväl sköna promenader som joggingturer. Igår invigdes den nya ridleden och nu välkomnar vi även ryttare till reservatet.

Efterfrågan på en ridled i reservatet har funnits länge. Ridsporten är stor i länet och det finns många hästgårdar och stall i närheten av Haverdal. Arbetet med att anlägga den nya leden började i höstas och nu är den färdigställd. Förarbetet däremot började redan 2013/2014.

Två olika sträckningar

Leden är 3,6-4,2 kilometer beroende på vilken väg man väljer att rida. För att inte blanda gående och ridande ligger ridleden utanför ordinarie markerade vandringsleder. På några ställen blir det dock korsningar mellan lederna och här finns uppsatt skyltar som förvarnar om korsningarna, både för gående och för ridande.

Samarbete med hästägare

I arbetet med ridleden har Länsstyrelsen samarbetat med hästägaren Ann-Sofie Nilsson för att den ska bli så bra som möjligt för målgruppen.

– Vi är glada över det engagemang som finns för det här och för att Ann-Sofie Nilsson flera gånger har kunnat träffa oss ute i fält för att gå sträckan och diskutera olika lösningar, säger Annelie Ohlsson, reservatsförvaltare på Länsstyrelsen.

Invigning under gårdagen

Stort tack till alla er, små och stora ryttare och kuskar, som kom med era underbara hästar och medverkade under invigningen igår.

Ung ryttare på häst som rider på nya ridleden i reservatet Haverdal.

Kontakt