Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ta bussen till Åkulla Bokskogar

Länsstyrelsen jobbar tillsammans med Varbergs kommun för att öka tillgängligheten till naturreservaten i Åkulla Bokskogar och världsarvet Grimeton Radiostation. Som ett resultat finns nu busslinjen Åkturen som knyter ihop dessa utflyktsmål med Varbergs innerstad.

Mellan maj och september 2018 kan du på ett smidigt sätt nå populära besöksmål som Ästad vingård, Öströö fårfarm, Åkulla friluftsgård eller Strömma farmlodge med kollektivtrafik. Eller varför inte njuta av den härliga bokskogen i tolv naturreservat! Åkulla bokskogar bjuder både på tuff terräng, enkla vandringsleder för hela familjen och kulturminnen som Bockstensmannens fyndplats. Passa på att testa en av de nya skattjakterna för barn- och ungdomar på Grimeton Radiostation.

Buss varje dag i sommar

Bussen går fyra gånger om dagen på helgerna under för- och eftersäsong och fyra bussar varje dag under sommaren. Mer information hittar du här: www.visitvarberg.se/akturen Länk till annan webbplats.

Linjen ett resultat av samarbete

Åkturen drivs av Varbergs kommun och Länsstyrelsen i Halland län i samarbete med Hallandstrafiken och besöksmålen längs linjen. Projektet omfattar en tvåårig testperiod med säsongstrafik (2018 – 2019) och finansieras av Lokalt Ledd Utveckling Halland (LLUH), Varbergs kommun, Länsstyrelsen, och Hallandstrafiken.                

Kontakt

Conradin Weindl

Friluftsstrateg