Workshop - Att organisera och förvalta en hållbar och robust regional livsmedelskedja
Livsmedelsfrågor har fått förnyad aktualitet, inte minst på den lokala och regionala nivån. Det handlar om beredskap och att kunna hantera plötsliga kriser såväl som frågor kring samhällsplanering, miljö och folkhälsa i en värld som ständigt förändras.
I ett samarbete med SLU Future Food bjuder Länsstyrelsen och Region Halland nu in till en workshop via Livsmedelsprogram Halland där vi tar nästa steg i arbetet med att organisera och förvalta en långsiktigt hållbar och robust regional livsmedelskedja.
Under dagen kommer vi att dela erfarenheter och goda exempel, presentera aktuell forskning och diskutera innovativa lösningar och metoder för livsmedelsplanering i policy och praxis.
Identifiera viktiga utmaningar som rör livsmedelsystemet
Syftet med workshopen är att identifiera viktiga utmaningar som rör livsmedelsystemet i Halland och att formulera tydliga gemensamma behov och problemställningar som utgångspunkt för arbetet framåt.
Målgrupp
Workshopen riktar sig framför allt till offentlig sektor samt aktörer i livsmedelssystemet i länet: producenter, livsmedelsföretagare, grossister samt tjänstemän inom offentliga måltider, upphandlare, planhandläggare, landsbygdsutvecklare och samordnare inom kommuner, region och myndigheter i Halland eller andra aktörer inom civilsamhället som berörs av livsmedelsfrågor.
Datum: 21 november 2024, kl. 09.30-15:00
- Var:
- Länsstyrelsen Halland, Slottsgatan 2, Halmstad. Lokal: Nissan
- Kostnad:
- Det koster inget att delta. Livsmedelsprogram Halland bjuder på fika/lunch. Observera: Deltagare som har anmält sig men inte deltar utan att avboka genom att meddela arrangören kommer att debiteras en avgift på 350 kr.
- Sista anmälningsdag:
- 12 nov 2024
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.
Meddela eventuella allergier eller specialkost till ingrid.lervik@lansstyrelsen.se.