HAACP i praktiken, Falkenberg
Länsstyrelsen erbjuder en tvådagars-utbildning i HACCP-principerna för dig som driver, är anställd i eller tänker starta verksamhet där man hanterar livsmedel på den halländska landsbygden. Utbildningen sker på Laxbutiken i Falkenberg, den 17 + 24 september .
Syfte: HACCP är ett arbetssätt för att ta reda på, bedöma och kontrollera alla faror i produktionen som kan utgöra ett hot mot livsmedelssäkerheten.
Målgrupp: Kurserna riktar sig till små och mikroföretag med färre än 50 anställda på den halländska landsbygden och finansieras delvis med medel från landsbygdsprogrammet.
Två dagars fysisk utbildning i HACCP-principerna
Tid: 17 september (del 1) och 24 september (del 2), båda tillfällena klockan 8.00–16.00.
Plats: Laxbutiken, Falkenberg
Kostnad: 1 200 kronor (exklusive moms) för mat under dagen, kursmaterial och diplom.
Sista anmälningsdag 10 september.
Förkunskaper: Genomgången kurs i Grundläggande livsmedelshygien.
Kursen erbjuds vid flera tillfällen under hösten, se Länsstyrelsens kalender
Anmälan och frågor
Ingvor Johansson, telefon: 010-224 33 93, e-post: ingvor.johansson@lansstyrelsen.se
Per Johansson, telefon: 0709-150178, e-post: Per.johansson@anticimex.se
Rådgivning kring HACCP-principerna på din anläggning
Den som gått utbildning i HACCP principerna kan få rådgivning på din anläggning för att se att HACCP-kraven uppfylls.
Tid: Fyra timmar, tid enligt överenskommelse.
Plats: På din anläggning.
Kostnad: 1 860 kronor (exklusive moms) för fyra timmars rådgivning på plats samt dokumentation.
Lär dig arbeta med HACCP principerna
HACCP är ett arbetssätt för att ta reda på, bedöma och kontrollera alla faror i produktionen som kan utgöra ett hot mot livsmedelsäkerheten. I utbildningen varvas teori, praktik och diskussioner med grupparbeten. Utbildningen är på två dagar och avslutas med ett skriftligt prov och godkänt resultat ger ett diplom.
Kursinnehåll
Vad är HACCP
- Grundförutsättningar för säkra livsmedel.
- Verksamhetsbeskrivning.
- Faroanalys och riskvärdering.
- Kritiska styrpunkter (CCP).
- Kritiska gränser.
- Korrigerande åtgärder.
- Övervakningsmetoder.
- Verifiering, validering och revidering.
- Dokumentation.
I denna del av utbildningen varvas repeterande föreläsning med gruppövningar i ”separata” virtuella ”grupprum”. Då kommer man att öva på att rita flödesscheman, faroanalys, riskvärdering och identifiera CCP.
Två delars distansutbildning i HACCP principerna
Del 1 – digital teoretisk del (cirka 1,5-2 timmar)
Vad är HACCP
- Grundförutsättningar för säkra livsmedel.
- Verksamhetsbeskrivning.
- Faroanalys och riskvärdering.
- Kritiska styrpunkter (CCP).
- Kritiska gränser.
- Korrigerande åtgärder.
- Övervakningsmetoder.
- Verifiering, validering och revidering.
- Dokumentation.
Del 2 – digital lärarledd del (cirka 4 timmar)
I denna del av utbildningen varvas repeterande föreläsning med gruppövningar i ”separata” virtuella ”grupprum”. Då kommer man att öva på att rita flödesscheman, faroanalys, riskvärdering och identifiera CCP.
Rådgivning kring HACCP principerna på din anläggning
Kursinnehåll
- Genomgång av företagets HACCP.
- Råd och tips om hur man kan förbättra sin HACCP.
- Uppdatering av aktuell plan för företagets HACCP.
- Intyg på utförd revision– och valideringsrapport på den aktuella HACCP-planen med eller utan avvikelser.
- Diplom vid godkänd HACCP-plan vid aktuellt datum.
- Var:
- Laxbutiken i Falkenberg
- Kostnad:
- 1 200 kronor (exklusive moms) för mat under dagen, kursmaterial och diplom
- Sista anmälningsdag:
- 10 sep 2024