Utbildning i grundläggande livsmedelshygien (fysisk/på plats)
![gröna och röda tomater på en kvist](/images/18.6ae610001636c9c68e5967c/1527150249728/Flera%20tomater%20p%C3%A5%20kvist%20770x420.jpg)
Länsstyrelsen erbjuder fysiska och digitala utbildningar i livsmedelshygien för dig som driver, är anställd i eller tänker starta verksamhet där man hanterar livsmedel på den halländska landsbygden.
Syfte: Kursernas mål är att ge grundläggande kunskaper om livsmedelshygien. Efter kursen ska du ha allmän kännedom om mikroorganismer, känna till hur du förebygger och undviker matförgiftningar, förstå betydelsen av personlig hygien och hygieniska förhållanden i verksamheten.
Målgrupp: Kurserna riktar sig till små och mikroföretag med färre än
50 anställda på den halländska landsbygden och finansieras delvis med medel från landsbygdsprogrammet.
Grundläggande livsmedelshygien – fysisk utbildning
Tid: Onsdag 8 maj 2024, klockan 08.00–16.00
Plats: Halmstad, exakt plats meddelas närmare
Sista anmälningsdag 30 april.
Kostnad: 400 kronor exklusive moms för mat under dagen, kursmaterial och diplom.
Grundkursen i livsmedelsäkerhet erbjuds även som e-learning
Kostnad 400 kronor exklusive moms för internetinloggning, support vid problem samt avslutande diplom. Kontakta Anticimex för inloggning så kan ni göra den hemma på valfri tid
Anmälan och frågor
Kursen anordnas i samarbete mellan Länsstyrelsen och Anticimex AB
Ingvor Johansson, 010-224 33 93, ingvor.johansson@lansstyrelsen.se
Caroline Malmgren, 0709-15 0 165, caroline.malmgren@anticimex.se
![Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområdet logotype](/images/18.691fcf616219e10e9356b52/1526068699806/EU%20jordbruksfonden.jpg)
Lär dig grundläggande livsmedelshygien
Grundläggande kunskap för alla livsmedelshanterande verksamheter. Rätt kunskap och rutiner skapar en lönsammare verksamhet. Utbildningen ger de baskunskaper som krävs för en säker livsmedelshantering. I utbildningen varvas teori, praktik och diskussioner med grupparbeten. Utbildningen är endagars och avslutas med ett skriftligt prov och godkänt resultat ger ett diplom.
Kursinnehåll:
- Vad innebär livsmedelskvalitet.
- Smittämnen och smittkällor i livsmedelshantering.
- Grundförutsättningar för livsmedelshantering.
- Kritiska steg i livsmedelshantering.
- Baskrav för egenkontroll.
- Myndigheternas roll, lagstiftning och offentlig kontroll.
- Personlig hygien och rutiner.
- Matförgiftningar, allergener och andra hälsofaror.
- Var:
- Halmstad - exakt plats meddelas närmare
- Kostnad:
- 400 kronor exklusive moms. I priset ingår mat under dagen, kursmaterial och diplom.
- Sista anmälningsdag:
- 30 apr 2024