Tvådagars-utbildning i HACCP-principerna
Länsstyrelsen erbjuder en tvådagars-utbildning i HACCP-principerna för dig som driver, är anställd i eller tänker starta verksamhet där man hanterar livsmedel på den halländska landsbygden. Utbildningen är den 7 mars och den 14 mars.
Två dagars fysisk utbildning i HACCP-principerna
Tid: 7 mars (del 1) och 14 mars (del 2), båda tillfällena klockan 8.00–16.00.
Plats: Laxbutiken Falkenberg
Kostnad: 1 200 kronor (exklusive moms) för mat under dagen, kursmaterial och diplom
Anmälan: Senast den 29 februari.
Förkunskaper: kurs i Grundläggande Livsmedelshygien. Kursen ges vid fler tillfällen än det länkade tillfället.
Rådgivning kring HACCP-principerna på din anläggning
Den som gått utbildning i HACCP principerna kan få rådgivning på din anläggning för att se att HACCP-kraven uppfylls.
Tid: Fyra timmar, tid enligt överenskommelse
Plats: På din anläggning
Kostnad: 1 860 kr (exklusive moms) för 4 timmars rådgivning på plats samt dokumentation
Anmälan och frågor
Ingvor Johansson, 010-224 33 93, ingvor.johansson@lansstyrelsen.se
Caroline Malmgren, 070-915 01 65, caroline.malmgren@anticimex.se
Lär dig arbeta med HACCP principerna
HACCP är ett arbetssätt för att ta reda på, bedöma och kontrollera alla faror i produktionen som kan utgöra ett hot mot livsmedelsäkerheten. I utbildningen varvas teori, praktik och diskussioner med grupparbeten. Utbildningen är på två dagar och avslutas med ett skriftligt prov och godkänt resultat ger ett diplom.
Kursinnehåll
Del 1 – den teoretiska delen (cirka 1,5-2 timmar)
- Vad är HACCP.
- Grundförutsättningar för säkra livsmedel.
- Verksamhetsbeskrivning.
- Faroanalys och riskvärdering.
- Kritiska styrpunkter (CCP).
- Kritiska gränser.
- Korrigerande åtgärder.
- Övervakningsmetoder.
- Verifiering, validering och revidering
- Dokumentation
Del 2 – den lärarledda delen av kursen (ca 4 timmar)
I denna del av utbildningen varvas repeterande föreläsning med gruppövningar i ”separata” virtuella ”grupprum”. Då kommer man att öva på att rita flödesscheman, faroanalys, riskvärdering och identifiera CCP.
Rådgivning kring HACCP principerna på din anläggning
Kursinnehåll
- Genomgång av företagets HACCP.
- Råd och tips om hur man kan förbättra sin HACCP.
- Uppdatering av aktuell plan för företagets HACCP.
- Intyg på utförd revision– och valideringsrapport på den aktuella HACCP-planen med eller utan avvikelser.
- Diplom vid godkänd HACCP-plan vid aktuellt datum.
- Var:
- Laxbutiken i Falkenberg
- Kostnad:
- 1 200 kronor (exklusive moms) för mat under dagen, kursmaterial och diplom
- Sista anmälningsdag:
- 29 feb 2024