16 jan 2024 klocka 09.00 - 12.30

Kurs i att
starta livsmedelsverksamhet

En kvinna sträcker sig över en charkdisk och tar emot påsar från en man med förkläde. I bakgrunden fullt med charkuterier.

Länsstyrelsen erbjuder utbildning för dig son har eller tänker starta upp livsmedelsverksamhet på halländska landsbygden. Där får du lära dig mer livsmedelslagstiftning och vad du ska tänka på i utformning och planering av din livsmedelslokal samt vilka tillstånd som krävs.

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling logotype

Syfte: Kursens mål är att ge grundläggande kunskaper om livsmedelslagstiftningen. Vilka tillstånd som behövs, vilken kontrollmyndighet som är aktuell och vad du behöver tänka på i utformningen av din livsmedelslokal med tanke på flöden och val av olika material på väggar, golv och inredning.

Målgrupp: Kursen riktar sig till små och mikroföretag med färre än 50 anställda på den halländska landsbygden och finansieras delvis med medel från landsbygdsprogrammet. Kursen har allmän inriktning och vänder sig till alla olika typer av livsmedelsföretag.

Livsmedelssäkerhet grundkurs

Anmälan: Anmäl till Ingvor Johansson på, e-post: ingvor.johansson@lansstyrelsen.se eller telefon: 010-22 43 393 senast 9 januari 2024. Max 20 deltagare, först till kvarn gäller.

Kursledare: Johanna Eriksson, Länsstyrelsen Västra Götaland

Var:
Digitalt via Skype på egen dator eller på Länsstyrelsens dator. Vid egen dator krävs högtalare eller hörlurar samt att Skype är installerat på datorn före utbildningen. För den som önskar kan man lyssna på föreläsningen på Länsstyrelsens dator i Halmstad.
Kostnad:
400 kronor exklusive moms för utbildning och material
Sista anmälningsdag:
09 jan 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Thornberg

Besöksadress

Slottsgatan 2

Postadress

301 86 Halmstad

Organisationsnummer

202100-2353

Följ oss