26 apr 2023 klocka 09.00 - 16.00

Temadag om extrem värme – ett hot mot äldres hälsa

Ett äldre par, man och kvinna, sitter med ryggarna mot kameran på en parkbänk.

Välkommen till Länsstyrelsen i Hallands temadag om extrem värme och dess påverkan på äldres hälsa. Dagen syftar till att öka kunskapen och förståelsen för hur verksamheter kan arbeta hälsofrämjande och förebyggande för äldres hälsa under en värmebölja.

Dagen inkluderar även scenarioövningar och inspirerande föreläsningar, bland annat av Trine Haugset från SMHI och Christofer Åström, forskare vid institutionen Folkhälsa och klinisk medicin vid Umeås universitet.

Målgrupp

Personal som arbetar strategiskt eller operativt med äldre. Vi ser att personal från både privat och offentlig sektor är viktiga att ha med.

Samhällsplanerare, landskapsarkitekter och fastighetsägare med koppling till äldreboende.

Program

08.45-09.15: Incheckning och fika

09.15 - 12.00 Föreläsningar och scenarioövningar

  • Länsstyrelsen i Hallands län hälsar välkomna.
  • Trine Haugset, SMHI. Klimatförändringar medför högre temperaturer och längre och mer intensiva värmeböljor. Hur har det sett ut i Europa och i Sverige under de senaste intensiva värmeböljorna. Hur stora blev konsekvenserna och vilka åtgärder har använts för att minska riskerna?
  • Christofer Åström, forskare vid institutionen Folkhälsa och klinisk medicin vid Umeås universitet. Christofer kommer prata om hur höga temperaturer påverkar risken för att bli sjuk och vad konsekvenserna kan bli för äldre.

12.00 Lunch

13.00- 16.00 Scenarioövning och föreläsning

  • Christofer Åström berättar om goda lösningar på kort och lång sikt. Han nämner även befintlig vägledningar och annat material som kan nyttjas för att fördjupa sig i ämnet.

16.00 Avslut

Var:
Apelviken, Sanatorievägen 4, 432 53 Varberg
Kostnad:
Konferensen är kostnadsfri. Fika och lunch ingår.
Sista anmälningsdag:
06 apr 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Om du är i behov av specialkost eller hjälpmedel måste du efter anmälan mejla dina önskemål direkt till Sofia Strand.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 6 april klockan 23.30.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Brittis Benzler

Besöksadress

Slottsgatan 2, Halmstad

Postadress

301 86 Halmstad

Organisationsnummer

202100-2353

Följ oss