21 mar 2023 klocka 18.30 - 20.30

Prata med barn och unga om kropp, sexualitet och relationer

Kollage med fyra bilder som visar vuxen och barn som gör saker tillsammans.

Välkomna till en digital föreläsning kring samtal med barn och unga om kroppen, sexualitet och relationer. Det blir föreläsning, konkreta tips och tillfälle till reflektioner kring hur du som förälder eller som annan viktig vuxen kan vara med och lägga grunden till att barn får en positiv syn på sig själva.

"När föräldrar börjar prata med sina tonåringar om sex är det nästan för sent. Man behöver prata om det från att de är små – men på deras nivå". Detta konstaterande från RFSU är något som många föräldrar och andra vuxna känner igen. Kanske även från sin egen barndom?

Sexualitet under uppväxten handlar om en nyfikenhet, lust och längtan som finns inuti en själv. Genom att öppna upp för samtal om integritet, hur kroppen fungerar och lusten till sin kropp, kan barns självkänsla och identitet stärkas. Att ha en positiv ingång till sådana samtal är så viktigt. Att inte ha förutfattade meningar och att vara inbjudande visar att du finns där även när barn vill fråga om eller berätta svåra saker.

Digital kvällsföreläsning med Eva Wendt

Foto på föreläsaren Eva Wendt. En kvinna med ljust hår och blå sjal runt halsen.

Välkomna till en digital kvällsföreläsning tisdag 21 mars klockan 18:30-20:30 (inklusive paus och frågestund) kring hur du som förälder eller som annan viktig vuxen kan lägga grunden till att barn får en positiv syn på sig själva. Under kvällen lyfts till exempel pornografi, som kan vara svårt att prata om och risker med nätet. Men framför allt kommer det att handla om hur vi som vuxna kan vara trygga samtalspersoner med barn under hela deras uppväxt, från att de är små, under tonårstiden och fram tills att de är vuxna. Dessutom kommer du få tips på bra webbsidor, där både föräldrar och barn kan få information, kunskap och stöd.

Föreläsare är Eva Wendt, sjuksköterska och barnmorska med drygt 30 års erfarenhet av arbete på ungdomsmottagningarna i Halland. Eva har också arbetat med utveckling av ungdomsmottagningarna i Sverige samt med Umo.se och Youmo.se som är ungdomsmottagningar på nätet.

Föreläsningen är en samverkan med Föräldrar Emellan nätverken i länet.

Klicka på länken för att komma till föreläsningen i Teams, start klockan 18.30 Länk till annan webbplats.

Var:
Digitalt via Teams (ingen anmälan krävs)
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
21 mar 2023

Kontakt

Jennie Wallin

Samordnare föräldraskapsstöd och våld i nära relationer

Landshövding

Brittis Benzler

Besöksadress

Slottsgatan 2, Halmstad

Postadress

301 86 Halmstad

Organisationsnummer

202100-2353

Följ oss